Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Kész, vége! Nyert Korda György! – Vele pókereztünk

Mamma ma, mamma Maria ma! Alig tudta abbahagyni az éneklést a házaspár az MMIK-ban. Aztán kiderült, hogy nem csak Gyuri, Klárikám is...

Nézd meg galériánkat      Kordáék fellépésről!Megcsúsztunk egy kicsit. Alig akarták abbahagyni az éneklést - fogad bennünket a koncert szervezője. Óriási siker volt. Bennünket, akik inkább a pókerközvetítések, na és a Bagi-Nacsa párosnak köszönhetően lettünk óriási Korda György-rajongók. Mert bizony itt mindenki rajongó, nekik elnézzük a külföldi világslágerek borzasztó magyarosítását is. Jelenség lett Klárikámból és Gyurikámból. A Korda György Ifjúsági Póker Klub megalakulása tovább csúszik. Lassan fél órája osztják rendületlenül az autogramokat. És még mindig csak jönnek, jönnek a fiatalok. Kezükben egy, a francia kártyából jól ismert ász, melyre feltétlenül szeretnének egy Korda-autogramot kérni. Ez nem vicc. Komolyan gondolják. Később magától az érintettől megtudjuk, tervezi, hogy készít egy autogramkártyát, melyen nemcsak ő és Klárika, hanem a négy legértékesebb lap is szerepel. Aztán elfogynak a koncertlátogatók, de téved, aki azt hiszi, hogy kiürül az MMIK.

Újra megtelik. Másodszor is a Korda házaspár kedvéért. Gyurikám már félszemmel kacsint a felállított pókerasztal felé, ugyanakkor inna egy pohár vizet is. A szervezők kaszinótojással kedveskednének. A szombathelyi média valamennyi képviselője pedig egy interjúra ácsingózik. A póker szerelmeseitől kis türelmet kérnek a szervezők. Azzal nyugtatnak mindenkit: lassan kezdődik a játék.

Nézd meg galériánkat      a póker partiról!Hány tojást ettél?
– Amióta a Sport tévében közvetítem a pókert, egyre inkább az az érzésem, hogy ez valójában egy sport és nem is egy szerencsejáték - mondja Korda. Olyan ez, mint a labdarúgás, ma már az is egy kicsit a pénzről szól. Na, hát ugyanez a helyzet a pókerrel is.
Lassan elfogynak a média jeles és kevésbé jeles képviselői. Egy kis levegőhöz jut a Korda házaspár. Klárika fejezi be később a sajtó kiszolgálását, és amikor az asztalhoz érkezik, rögtön megkérdi férjétől: Hány tojást ettél?
Korda György meglepődik a kérdésen, egy másodperc hatásszünet után jön a válasz: négyet! De ezt is ellenőrizni akarod?
Nevetés.
Balázs Klári egyébként maga is szereti a pókert, részt vett az első magyar nyílt pókerbajnokságon. Azt mondja, büszke férjére, hogy pókerklubot neveztek el róla, és tudja, nagyon sokat jelent ez neki.

Nézd meg galériánkat      a póker partiról!A Korda házaspár egyébként valóban olyan, amilyennek elképzeltük. Kedves, szimpatikus, szeretetre méltó. Két intelligens ember, akik tökéletesen tisztában vannak vele, hogy ők a közönség szeretete és szimpátiája nélkül bizony nem lennének a Balázs Klári Korda György házaspár.
– Érdekes kérdés, hogy énekelni szeretek jobban vagy pókerezni - mondja Korda. Ha tíz évvel ezelőtt kérdez, biztosan az éneklést választom. Ma már rezeg a léc.

Kész, vége! Nyert Korda György!
Az MMIK aulájában ekkor már újabb nagy tömeg várja Kordát és kedvesét. Itt vannak a jövendőbeli ellenfelek és nagyon sok néző, akik kíváncsiak, milyen is élőben a kedvenc póker, szpíker Nacsa Olivér nagy barátja. Korda gyorsan aláírja a róla elnevezett pókerklub alapító okiratát, majd mikrofonhoz áll, és a játékra bíztat mindenkit.
Nézd meg galériánkat      a póker partiról!– Én nem hazárdjátékra bíztatom a fiatalokat. Ez a sport akár ötvenforintos alapon is élvezhető - mondja.
Aztán gyorsan elmeséli, miként veszített húszezer dollárt pár nappal ezelőtt.
– Ezek a fiatalok ma már nagyon agresszívek. Rossz lapok esetén is támadnak, és hihetetlen nagy összeggel emelik a tétet. Na, ennek lettem én az áldozata - teszi hozzá.

Balázs Klári szerint azért jó játékos a férje, mert hihetetlen nagy szerencséje van. Korda egyszer csak váratlan kijelentést tesz: elég volt a beszédből, játsszunk. Ekkor mindenki az asztalhoz tódul. A kevésbé erőszakosoknak csak hangfoszlányok jutnak, de ez is elég ahhoz, hogy megértsük: ennek fele se tréfa.
– Kész, vége! Nyert Korda György! - hallhatjuk késő éjszaka.
És hogy kitől? Hát ki mástól, mint magától a nyertestől.

Fotó: Sadness (Mészáros Zsolt) / eztnektek.nyugat.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű

Tovább az oldalra