Tombol a vihar Vas megyében – Elfújt tetők, leszakadt villany- és vasúti vezetékek.

A vihar leginkább Sárvár környékén tombolt, de nem kímélte Szombathelyt...

Nézd meg képeinket!Ma reggelig 30, azóta pedig további 22 alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét megyénkben az erős szél miatt, a tűzoltóknak elsősorban útra dőlt rönköket és leszakadt szigetelő lemezeket kellett eltávolítaniuk. Jelenleg az összes jármű szolgálatban van a megye területén.

A vihar leginkább Sárvár környékén okozott károkat, de Szombathelyen, illetve a megye déli területein is csavart ki fákat, táblákat és döntött le kéményeket. A tűzoltók Vasszécseny, Köcsk és Sárvár közelében a takarítási munkálatok alatt rövidebb időre a forgalmat is leállították.

Az áramszolgáltatásban is gondot okoz a tomboló szél, több területen sötétségbe borult a város.
A szolgáltató Szombathelyről a győri központba irányított bennünket, de csak délben tudnak bővebb felvilágosítást adni a károkról. A gyalogosan közlekedők mindenestre figyeljenek arra, hogy több helyen kidőltek a kerítések, a villanypóznákról lerepültek a fémrudakra erősített választási plakátok.

Szombathelyen a Bejczy utcában le kellett zárni a járdát és az utat a forgalom elől, mivel a nyitva felejtett ablakok kitörtek és a szilánkok az útra potyogtak. A közúti forgalomban pedig torlódásra számíthatnak a Paragvári és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében, ugyanis itt el kellett távolítani a közlekedési lámpát.

Nézd meg képeinket!A viharos szél miatt késésekkel közlekednek a vonatok a Nyugat-Dunántúlon. A villanymozdonyokat ma reggel visszaállították a forgalomba, de a Szombathelytől Székesfehérvárig bevezetett 40 km/órás sebességkorlátozás továbbra is él. Az utasok ezen a vonalon 30-40 perces késéssel számoljanak.
Körmend és Szentgotthárd között a sínekre dőlt egy fa, az eltávolítás ideje alatt várakozni kényszerült a vonat. A vasúti pálya felett haladó vezeték sérüléseinek kijavítását a Nyugat-Dunántúlon tomboló szélvihar nehezíti, ezért a MÁV azt javasolja a vonattal útra indulóknak, hogy jóval nagyobb menetidőre számítsanak.
A késésekkel kapcsolatban érdeklődni a 06-40/49-49-49-es számon lehet.

Nyugat Rádió

Képgaléria a viharról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű