Az első képek a Fő téri szökőkút sugarairól

Képeink elsőként mutatják be, milyen is lesz a tér - stílusosan sok vizet kavart - új ékessége Szombathelyen.

A szombathelyieket vitára késztető szökőkutat a Ganz Hydro Kft. építette meg, akiknek a nevéhez számos híres alkotás fűződik. Ők készítették például a budapesti Westend City Center monumentális vízesését, a Duna Pláza zuhatagát és a Millenáris Park vízfelületeit is.

A vasi megyeszékhely ugyan nem tartozik a nagy projektek közé, de a cég emberei mégis szívesen dolgoztak vele, mivel formájában nem a megszokott, sablonos kút. Mint megtudtuk a szökőkútban különböző látványos programok váltogatják majd egymást, így a víz számtalan módon kerül majd a levegőbe, majd vissza a medencébe. Az élményt a színes világítás is fokozza majd.

Pénteken este csupán az alapbeállításokba tekinthettünk be, de a Savaria Karneválra már teljes pompájában üzemel a szökőkút. Az biztosra vehető, hogy hétköznapokon a lakók nyugalma érdekében legfeljebb este 10-ig működnek majd a vízköpők, mivel a habosítók által keltett vízzubogás nem éppen álombaringató hanghatással jár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű