A Beat Dis Szombathelyen forgatta új klipjét

A filmben az együttes tagjait láthatjuk, ahogy "végigcsavarognak" egy napot. A belső felvételeket a Szimfónia...

Július 28-án, azaz a hónap utolsó péntek estéjén a szombathelyi zeneiskola alatt működő Szimfónia kávézó adott helyszínt a Beat Dis együttes új videoklipjének forgatásához. A vasi megyeszékhelyről induló csapat korábban egy klipet mutatott be, most rögtön kettőt forgattak a készülő második nagylemezükhöz, melynek felvételeit szeptemberben kezdik meg.

Az első filmecskét (a Stick Together című dalhoz) az erőszakellenes tiltakozás egy sajátos formáját képező békejel demonstráción vették fel. Idén ez már harmadik alkalommal került megrendezésre, háromezerötszáz ember részvételével. A dolog lényege, hogy a Hősök terén, fáklyás felvonulók egy békejelet alkotnak, amit aztán az égből is szépen ki lehet venni. Ennek a klipnek a bemutatója jövő márciusban, a következő demonstrációval párhuzamosan történik majd.

Az együttes tagjait láthatjuk, ahogy „végigcsavarognak” egy napot
A második film ehhez képest könnyedebb lesz, ebben az együttes tagjait láthatjuk, ahogy „végigcsavarognak” egy napot. A külső felvételeket Budapest utcáin, a belsőket az említett Szimfónia kávézóban valamint egy másik szombathelyi szórakozóhelyen vették fel. A szám, amihez ez a klip készül, jelenleg még csak a „varga” munkacím alatt létezik. Oka ennek, hogy a dal elején, jól felismerhetően felhangzik egy hangminta Varga Miklós Vén Európájából. A forgatás jó alkalmat adott arra, hogy a hazalátogató zenészek találkozzanak barátaikkal, majd összekapcsolva a kellemeset a hasznossal, mindegyiküket fel is kérték, hogy statisztáljanak a felvételekhez. A forgatás ennek köszönhetően remek hangulatban zajlott le, sokszor inkább egy nyáresti bulinak tűnt, mint kemény munkának. A forgatás rendezője Palkovits Edina volt, aki rendezői munkái mellett az együttes és az Anima Sound System weboldalát is készítette.

Gergácz Gábor, a banda gitárosa elmondta, hogy szeptemberben, a lemez felvételeinek egy részét is itthon, szülővárosukban ejtik meg. A lemez (ha időközben nem kerül képbe egy kiadó) szerzői kiadásban jelenik majd meg. A csapat addig is sorra járja a fesztiválokat, ahol két új énekesnővel kiegészülve lépnek fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű