Olvasóink morbidnak tartják a Fő tér körbekerítésének ötletét

Önök kegyetlenül egyszerű többségben szavazták le a barbár ötletet, miszerint a Savaria Karnevál idejére ildomos volna fizetőssé tenni a Fő teret. Igazuk lehet.

Ismerünk sztorikat minél többszöri bőrlehúzásokról, mert ugye a pénz, nos, az lényeges hiánycikk napjaink Magyarországában. Ez sarkallt minket arra, hogy utolsó szavazásunkban ádáz módon felvessük: esetleg nem volna-e indokolt a Fő tér körbekerítése és fizetőssé tétele a karnevál idejére, hadd bővüljön a mindig karcsú városkassza? (Már csak azért is, mert mintha olyan pletykák keringnek a városban: hivatalos helyen is foglakoznak az ötlettel…)

Megnyugvással konstatáltuk, hogy e tébolyult ideát válaszadóink több mint fele lefelé mutató hüvelykujjal ítélte halálra: 146-an, vagyis a voksolók 54%-a adta le a vészjelzést, miszerint „el a kezekkel a belvárostól, a Fő tér mindenkié!” A másik véglet eképpen szólt: „persze, ez minden komolyabb rendezvényen így van.” Vajmi kevesen gondolkodtak ilyen radikálisan, alig 9 (3%) voks érkezett erre.

Mókás kakukktojásként figyelt a válaszlehetőségek között az „egész várost kerítsék be. Aki nem igazolja magát, azt pedig nyilazzák le” opció, ami valójában arra irányult, hogy olvasóink humorérzékét birizgáljuk, ami láthatóan sikerült: 78-an (29%) ikszeltek ide. A kérdés abszurditásából adódóan még komolytalankodtunk kicsit: „Kerítésadót, Hídpénzt, Füstpénzt!” – szólt egy másik válasz, amire 15-en (5%) szavaztak. 20 szavazó (7%) a nyári fesztiválok rémálma is lehetne: őket nem érdekelné, ha bevezetnék ezt a brutális megfejtést, úgyis ingyen bejutnának, merthogy okosak és ügyesek. Végezetül egyetlenegy fő élt volna a nemzeti-konezrvatív oldal közkedvelt eszközével, az aláírásgyűjtögetéssel, mondván: „civil kurázsi kell ide.”

Körbekerítsék, és fizetőssé tegyék-e a Fő teret a karnevál idejére?
Az egész várost kerítsék be. Aki nem igazolja magát, azt pedig nyilazzák le! 78
Persze, ez minden komolyabb rendezvényen így van. 9
El a kezekkel a belvárostól, a Fő tér mindenkié! 146
Kerítésadót, Hídpénzt, Füstpénzt! 15
Civil kurázsi kell ide: aláírásgyűjtést. Most! 3
Nem érdekel, úgyis ingyen bejutok. 20

És most, hogy beköszöntött a szeptember, még mindig merészelünk "és"-sel mondatot kezdeni, ezentúl pedig új szavazást kitűzni zászlajunkra, vagyis: hogyan fogadja az őszt Ön, Kedves Olvasó? Voksoljon a Nyugat kezdőlapjának bal alsó sarkában, s háza tája fényre derül.

Vonatkozó cikkünk: A Nyugat összefoglalója a Savaria Karneválokról

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű