BDF Gólyatábor: kilövésre készen

„Az egész az ivásról szól, de így jobban hangzik!” – szólt a rutinos hallgatója egy internetes fórumban a gólyatábor vetélkedősorozatáról. Mi azért részletezzük is kicsit.

Hétfőről keddre virradó éjjel már ötfős diákcsokrok korzóztak a belvárosban, jelezvén: néhány gólya jóval idő előtt kirepült egy felfedező körútra. Azért persze szükségeltetik egy amolyan félhivatalos keret is, ami összegyűjti a friss madarakat, és kísérletet tesz sorsközösséget formálni belőlük: ez a gólyatábor, idén szeptember hatodikájától a hétnek végéig, legalábbis ami a Berzsenyi Dániel Főiskolát illeti.

Szerdai elirányítás, csütörtökön nem mondják a nap nevét
Míg a szerdai legelső nap inkább csak a gólyák sorainak rendezéséről szól „elirányítás” címén, addig csütörtökön már belevetik őket az ilyenkor szokásos hajcihőkbe: délelőtt tízes kezdettel indul a város különböző pontjaira lokalizált hagyományos vetélkedő, mászófallal, bowlinggal, csónakversennyel, sokmindennel, négykor pedig gyomortöltésre kerül sor ingyen fogyókúrás ebéddel. Este héttől a Juice haknizik, kilenckor Tom White penget a klubban – fekete zene fehér fiúktól, azaz éljen a blues! –, tíztől pedig bizonyos Jamie Winchester és Hrutka Róbert sztárvendégeskedik. A folytatás igény szerint a Romkertben, vagy a Pizzicato hátsó helyiségébe szervezett andergrand elektro megmozduláson.

Péntek: a tanévnyitó állhatatos napja
Szeptember 8-án ismét egy kevés bürokratikus teendőnek kell eleget tennie az ifjaknak: délelőtt tizenegykor tanévnyitó a Sportházban, majd diákhitel-tanácsadás, biztosításkötés, no meg a várva várt központi beiratkozás kora délután a fősulin. A sörkert nagyjából a napkorong leszálltával, hatkor nyit az udvaron az agytorna utáni pihenés gyanánt, tízre jön a Patricio Baeza Band, fél tizenegykor pedig ingyenes filmvetítésre invitálnak mindenkit az Örökmozgó Művészmoziba, a Csak szex és más semmire (úgy látszik, ennek könnyű megszerezni a jogait, utóbb a Fő téren is ezt játszották grátiszba’).

Szombat: a tetőtől talpig vizessé válás ciklusa
E nap reggele a szokás szerinti koldulással Szombathely különböző koordinátáiban, a délelőtt pedig a kőkemény neptun, kredit és tanulmányi tájékoztatóval telik a Díszteremben. Aki akar, a Galaxy Fitness Aerobic csapat bemutatója kellős közepette ingyen ebédet költhet el délután kettőkor, háromtól pedig gólya nem marad szárazon: víziparádéval egybekötött vízivetélkedő és vízifoci, vizágos? A Termálfürdőben mégpedig. Kilenctől tábortüzelés sramlizenével, éjszaka alkoholgőzös szabadprogram.

Vasárnap: a másnapra való tekintettel déli tizenkettőtől
Az utolsó napon vigyáznak a szervezők az agyakra, és ez figyelemreméltó: délelőtt senkit nem rángatnak ki a fekvőhelyéről. Délben viszont főzőverseny, kettőtől este nyolcig pedig végső erőpróba várja az elsős madárkákat. Egy kis karaokézást követően nyitja meg a szíveket a gólyatáborok eddigi talán legjobb zenei húzása, a tízkor Jamaika majdnem autentikus dallamait szállító Ladánybene 27. A Romkertben éjszaka a Mysteri Gang zúzza a rakabillit.

A program a gólyáknak részletezve innen húzható le.

A tavalyi gólyatáborról pedig itt olvashatsz !

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű