Pamutgombolyagba rejtette zsákmányát Repülős Gizi

Profi. Így jellemezte a kőszegi bűnügyi osztály vezetője Repülős Gizit. A 81 éves besurranó állítása szerint soha...

Mint arról részletesen beszámoltunk, megyénkben bukott le a Repülős Gizi néven ismert 81 éves tolvaj. A történetet ott fejeztük be, ahol Koszter Sándornét a kórházban fogadták a rendőrök. Most a fejleményekbe is beavatjuk olvasóinkat.

A szajré elrejtésére is sok időt szánt
A rendőrség megvárta, amíg ellátják az idős asszony kézsérüléseit, majd házkutatást tartottak abban a szombathelyi hotelben, ahol a nő megszállt. A szolid Liget Hotel hat négyzetméteres szobájában a hölgy előéletének ismeretében tartottak szemlét a rendőrök, mintegy két órán keresztül. A házkutatás végül sikerrel zárult.

– „A gyanúsított szabadidejében látszólag kötögetett. Öt pamutgombolyagot és kötőtűt is találtunk a szobájában. Amikor elkezdtük szétvágni őket, akkor a hölgy felháborodottan közölte, hogy ezt nekünk mind ki kell fizetni. Amikor aztán az egyikből előkerült egy maréknyi ékszer, akkor megvonta a vállát és csak ennyit fűzött hozzá: Aki mer, az nyer!” – tudtuk meg Faller Ferenc alezredestől, a kőszegi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől.

Az idős hölgy nem csak a lopásra és besurranásra fordított nagyon sok időt, hanem a szerzett tárgyak elrejtésére is. Belekalkulálta, hogy valamikor megbukik, ez azonban csak fél siker a rendőröknek, ha a bizonyítékot nem találják meg, akkor ugyanis ő nyeri a meccset.

Az álcázás mestere
Az ékszerek mellett érdekes kiegészítőket is találtak a zsaruk: két parókát. Így rögtön világos lett, miért láttak például három helyszínen három különböző nőt a szemtanúk. Álkulcsokra ezúttal nem bukkantak a rendőrök, de mint megtudtuk, a hölgy előszeretettel ment be nyitva hagyott, vagy könnyen nyitható ajtajú házakba, lakásokba.

A nyomozás során a rendőrök igyekeznek feltérképezni Repülős Gizi útját, mozgását, hiszen amerre járt, ott rendszerint lába kélt az ékszereknek. Ezért nem okozott meglepetést, hogy amikor az egyik szállodában a nyomozók érdeklődtek, látták-e ott a képen bemutatott idős nőt, az alkalmazott vidáman válaszolt, hogy igen és vártak is valakit a nénitől, mert a takarításkor megtalálták az egyik arany ékszerét.

A fülbevaló természetesen nem Repülős Gizié volt, de feltehetőleg pakolás közben ő ejtette a padlóra. Ennek az ékszernek az eltűnését egyébként eddig nem jelentették be a rendőrségen.

Egy hónap alatt 3 millióval „egészítette ki” a nyugdíját
Mint megtudtuk, Kosztor Sándorné rendkívül szerény nyugdíjjal rendelkezik, ennek ellenére egy frissen nyitott takarékbetétkönyvbe nem egészen egy hónap alatt közel 3 millió forintot sikerült „összekuporgatnia”, lebukásakor pedig két száz eurós is volt nála.

Még mielőtt olvasóink csettintenének, hogy ilyen nagyi nekik is kellene, elárulunk egy eddig nem igazán ismert tényt. Koszter Sándor már sok-sok évvel ezelőtt meghalt, de Repülős Gizinek két gyermeke él biztos egzisztenciában a fővárosban. Az ismételten lebukott besurranó tolvaj nem büszke a gyerekeire, mivelhogy azok sem büszkék rá, pontosabban arra, amit édesanyjuk évtizedek óta művel.

Bizonyíték, nem ígéret
A 81 éves bűnöző asszony pengeéles aggyal rendelkezik, így a legváltozatosabb helyzetekben is feltalálja magát. Természetesen nem rest kijátszani a korával járó ütőkártyákat sem.

– „Sok olyan eset lehet, amit nem jelentettek be, mert az áldozatok nem is gondolnak arra, hogy a pénzt, aranytárgyat nem valamelyik családtag, hanem besurranó tolvaj vitte el. A néni bement a nyitott házakba, és amíg nem találkozott a háziakkal, addig „szagra” kereste az értékeket. Amikor összefutott valakivel, akkor az adott helyzetnek megfelelő, hihető mesével altatta el az emberek gyanúját. Magam is tapasztaltam, milyen élesen vág a néni agya, ha egy új szituációval találkozik” – mondta Faller alezredes, aki azt is kéri, hogy jelentkezzenek azok a szállodák, ahol a hölgy korábban megszállt, vagy olyan személyek, akik házukban, szomszédjuknál összefutottak Repülős Gizivel.

A rendőrök minden bejelentést megvizsgálnak, de csak azokkal az ügyekkel „kínálják meg” Kosztor Sándornét, amiben van rá terhelő bizonyíték. Repülős Gizi egyébként mindent elismer, amire van bizonyíték, de ahol csak tapogatóznak a rendőrök, ott magabiztosan állítja: ő a környéken sem járt.

Európa börtöneit is megjárta
Repülős Gizi nem csak egyszerűbb szállodákban szállt meg, Pécsett például egy elegáns hotelt nézett ki magának, ahova rendszeresen taxival érkezett és rendszeresen sétált a friss levegőn, mint egy napfürdőző, idős, jómódú hölgy.

Előző írásunkban részleteztük, honnan kapta Kosztor Sándorné a Repülős Gizi csúfnevet. Gizi néni azonban állítja: soha nem ült repülőn. Az viszont igaz, hogy bejárta Magyarországot, és szinte minden megyében van ítélete. Eddig 21 alkalommal meszelték el, de ez csak a hazai szám. Az asszony szerint a svájci, német, francia rendőrök profibbak, mint a hazaiak, mert ott csak azzal az egy üggyel foglalkoztak, amin éppen megbukott. Ott leülte a szolid büntetéseit, majd továbbállt. Azt megbecsülni sem lehet, hány alkalommal csípték fülön Európában.

Hosszabb ideig élvezheti a vasi „vendégszeretetet”
Az is rejtély, hogyan adott túl az ékszereken Kosztor Sándorné, de előéletét figyelembe véve feltehetőleg kiterjedt orgazda ismeretsége lehet. A kőszegi rendőrök kivizsgáltatják Repülős Gizit, akit idős kora biztosan nem akadályozhat meg abban, hogy feltehetőleg most ismét jó ideig rács mögött maradjon.

Érdekesség, hogy az asszony egy hónapja Baranya megyében, Pécsváradon is megbukott lopással, de hogy, hogy nem, akkor gyorsított eljárásban 20 ezer forinttal megúszta a minimum hússzoros visszaeső nő. Gizi egyébként tavaly októberben szabadult Kalocsáról és most néhány marék ékszer-bűnjel közelében a vasi levegőn várja legújabb büntetését.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik az elmúlt időszakban lakókörnyezetükben találkoztak az idős hölggyel, esetleg be is ment hozzájuk Kosztor Sándorné. Keresik továbbá azokat a szállodákat, ahol az asszony megszállt, valamint várják a képen látható fülbevaló tulajdonosának jelentkezését is.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű