A Nyugat leleplezte a Mikulást – avagy ki a Mikulás a Kanizsaiban?

Újságírónk alaposan a Télapó körmére nézett, sőt még a puttonyába is bekukkantott. Olvassa el a Mikulást...

Hull a hó, telizsák
A Mikulás korán kel, hogy időben odaérjen a krampuszokkal letárgyalt reggeli hetes találkára. Mikor megjelenik (háromnegyed nyolckor) segédei – Rudolf, a rénszarvas vezetésével – már a csokit osztják maguk között. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Hogyan került a csoki a zsákba? Gyakorlott oknyomozóinknak sikerült lefülelniük a Mikulást, amint a büfében mosolyért kapja a Bocit. Mégse az Északi-sarkon készül a habcsók és a szaloncukor. Nagyker-kisker-büfé-Télapó az útvonala a barna finomságoknak.

„Na, nyomasd már azt a hullapelyhest!”
Miután minden kellék a helyére kerül – csoki a zsákba, lánc a krampuszkézbe – elindul a Mikulás és bandája, hogy jutalmazza a jókat és büntesse a rosszakat. Lánccsörgés, dörömbölés, elöl Santa, mögötte Rudolf, aztán a négy jómadár.

„Na gyerekek, jók voltatok az elmúlt esztendőben? Igen! Akkor, ha énekeltek, kaptok csokit” – helyesen így működik a rendszer, de van, ahol a Mikulás túl jószívű. „Jók voltatok az elmúlt esztendőben? Nem! Ha énekeltek, elfelejtem bűnötök és kaptok csokit.”

Persze az elburjánzott bűntudat ilyenkor előbukik az ifjakból, de a félelem még mindig nagyobb, mintsem elkezdenének énekelni. Nem baj, ezért van a tanár néni, buzdítja a megtérni vágyó bárányokat: „Na, nyomasd már azt a hullapelyhest!”

Most akkor a Télapót várjuk, vagy azt, amit hoz?
Akad, aki készül, és hoz gitárt. Mindjárt fílingesebb a "hullapelyhes", mivel más nóta nincs a repertoárban. Ezután mindenki megkapja a magáét: szaloncukor, zümicsoki, Boci-kocka… Hogy a Télapó hova megy ezután, vagy mit csinál egész évben, az már a kutyát sem érdekli. Mi utánajártunk ennek is.

Kiderült, hogy a jelmez nem mást rejt, mint a suli egy öregdiákját, aki egészéves bűneit próbálja kompenzálni egésznapos jóságával. Hogy sikerül-e neki, azt majd az érettségin meglátjuk.

Sajnos mindenkit csak a csoki érdekel. Azt, hogy szegény Mikulás holnap visszaül a tankönyvek elé, csak a krampuszok és Rudolf sejtik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű