40 kiló csoki hullt alá az égből

Kőszeg Fő terén vasárnap délelőtt a különös eső csaknem negyed óráig tartott, több hullámban és visongó gyerekhang kísérte.

Tíz perccel tíz óra előtt még semmi nem utalt az eseményre, mindössze hét ember sétált a téren. Tíz órakor viszont varázsütésre mindenhonnan szülők és gyerkőcök lepték el a templom előtti teret és izgatottan várták a Mikulást. Az apróságok még viccelődtek is, vajon MIG-gel vagy TU154-gyel érkezik a nagyszakállú, de amikor meghallották a motor zümmögését, mindent feledve rohantak a lehulló édességekért.

- Szerdán délután extrém sportoló barátommal beszélgettem és ekkor merült fel bennünk, mi lenne, ha repülő Mikulás ajándékozná meg a gyerekeket? Akkor még nevettünk rajta, de másnap délelőtt megkérdeztem néhány Fő tér környéki vállalkozót és mind támogatták az ötletet. Bár a Városházán nem volt ügyfélfogadás, a jegyző soronkívüli engedéllyel segített minket, így semmi akadálya nem volt, hogy a Mikulás vasárnap 40 kiló színes szalaggal ékesített szaloncukorral felszálljon a szombathelyi repülőtérről - tudtuk meg Kovács Zoltán (36) ötletgazdától.

A sárkányrepülőn érkező Mikulás hatszor fordult, mire az összes cukrot sikerült kiszórnia, de az édességet szinte már a levegőben elkapták a gyerekek, akik vidáman sikongatva szaladtak az égből hulló édesség után.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű