„Üdvözlégy digitális Krisztus!”

Alább azok találnak némi segítséget, akik úgy döntenek, hogy december 24-én a családi hepaj helyett inkább a képcsövet, és az azon futó...

A Nyugat.hu nem ajánlja, hogy olvasói a televízió képernyője előtt töltsék a Karácsony háromnapos ünnepének is legkarácsonyibb részét, a Szentestét, az ugyanis éppen a szeretteinkkel való együttlétről szól – no meg az ajándékokról, és a mértéktelen bejgli, illetve szaloncukor pusztításról…

Alább mégis azok találnak némi segítséget, akik tanácsunk ellenére úgy döntenek, hogy december 24-én családi hepaj és pezsgőzés helyett inkább a „digitális Krisztus”-nak áldoznak.

Klasszikusok a visszafogottan ünneplőknek
A közszolgálati csatornák idén sem a valóságshow-kon és sorozatokon szocializálódottakat célozzák meg karácsonyi műsorukkal. A három közszolgálati adó (m1, m2, Duna TV) elsősorban a klasszikus bibliai feldolgozásokra, illetve a könnyed romantikus filmekre helyezi a hangsúlyt a december 24-i kínálatában.

A királyi egyesen hét óra után húsz perccel az „Önök kérték!” Karácsonyi különkiadásban küldhetünk megkésett üdvözleteket – majdnem – elfeledett régi barátainknak és családtagjainknak. A kettesen Copperfield Dávid történetének segítségével merülhetünk el az ünnepben, hogy aztán Müller Péter, Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi „Isten pénze” című musicalének Madách Színházban rögzített felvételével hágjunk a kultúra tetőfokára.
Ezt követően, 23:55-ös kezdettel a székesfehérvári Szent István király plébániatemplomból lakásunkba csempészett éjféli misét tekinthetjük meg – persze csak ha még nincs elegünk a közvetítésekből.

A „közszolgálati Karácsony” nem teljes a Duna TV műsora nélkül. Itt este nyolctól Názáreti Mária francia-belga-marokkói-angol feldolgozásban újragondolt biblia történetén okulhatunk. Éjféltől a vatikáni szentmise van műsoron, így az arra vágyók akár „személyesen” XVI. Benedek pápával is ünnepelhetnek.

Szerelmes filmek a szerelmeseknek
Persze nem mindenki szeretne „kultúrkarácsonyt” magának, vannak, akik legszívesebben kedvesük, és egy üveg finom bor mellett töltenék a Szenteste legkellemesebb perceit. Nos, nekik sem kell feltétlenül DVD-t kölcsönözniük, könyörgésük ugyanis meghallgattatott a televíziós műsorigazgatók templomában, így aztán romantikus filmekből is bő a termés.

Hangulatunkat kiválóan stimulálhatjuk az m1 műsorával: a „Mezítlábas szerelem” című német romantikus vígjáték kellemes szórakozást ígér, hogy aztán egy amerikai filmdrámával, a „Távol Afrikától”-lal csapjuk agyon virágos jókedvünket. A kitartóak mégsem fekszenek majd le rosszkedvűen: hajnali fél négytől két Jóban Rosszban-nal lazíthatunk a hangulaton.

A TV2-n este héttől Pinokkió legújabb olasz feldolgozásán mulathatunk, amelyben a kiváló Roberto Benigni is helyet kapott. Ezután az „Esküdni mernék” című, jellemzően amerikai filmen derülhetünk, amelyben a házasodni készülő főhős féktelen legénybúcsúja, illetve annak utóhatásai játsszák a főszerepet.

Az idei Karácsonykor a Viasat3 lesz a szerelmesek igazi csatornája. Hat órai kezdettel az „Égiposta” névre hallgató, habkönnyűnek ígérkező vígjátékkal melegíthetünk, majd a „Szerelem a végzeten” van soron – amelyet nyolckor és éjfél után öt perccel is vetítenek, így akár kétszer is megnézhetünk. Az álmatlanságban szenvedők akár hajnalig is romantikázhatnak: kettő óra előtt öt perccel az „Ősz New Yorkban” garantálja, hogy sztárparádé közben szórakozzunk.

Érdemes egy pillantást vetni a Cool TV műsorára is, ahol az egész napos sorozat áradat után este nyolckor az „Isten nagy, én kicsi vagyok” című kedves francia film ígér vidám perceket.

Gojko Mitic-es Winnettou a retró rajongóknak
Igazi gyöngyszem is „asztalunkra kerülhet” Karácsonykor, a TV2 ugyanis délután egy órai kezdettel műsorára tűzte a „Winnetou 1”-et!

Az 1963-as német-jugoszláv-francia kalandfilm a szocreál western mintapéldánya, s mint ilyen, roppant hangulatosnak ígérkezik. A főszereplő természetesen a keleti blokk élő legendája, a bőrét a jugoszláviai prériken cserzett „rézbőrű” Gojko Mitic.

Figyelem: a fenti műremeket semmiképp sem érdemes kihagynia, ha már úgyis a már a tévé előtt tölti a vasárnapot!

Futball VB a sportosoknak
A javíthatatlan futball-hívők vasárnap esti programja tulajdonképpen már el is dőlt: ők minden bizonnyal a Sport KLUB műsorát választják majd.

Az RTL Klub sportcsatornáján ugyanis este nyolctól éjjel kettőig a legutóbbi foci világbajnokság mérkőzései sorjáznak egymás után. A keményvonalas focibolondok a Japán – Horvátország, az Anglia – Trinidad és Tobago, a Svédország – Paraguay és a Brazília – Horvátország meccs alatt tombolhatnak.

Karácsonykor sem marad zene nélkül
Gyengének találja a felhozatalt? Az összes filmet látta már? Az Ön számára is van megoldás! Kapcsoljon csak szépen az ATV-re!

Itt az este folyamán két koncertet is láthat/hallhat, amelyek akár egy meghitt vacsorához is kellemes aláfestést jelenthetnek: este fél hattól Fenyő Miklós hozza házhoz a rock ’n roll életérzést, míg 22:20-kor Paul McCartney a műfaj angolszász remekeivel tesz hasonló kísérletet.

Forrás: cikkünkhöz a Port.hu online műsorújságját használtuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű