Tánczos beismerte cellatársának a gyilkosságot?

A körmendi gyerekgyilkosságért zűrös jogi körülmények között elítélt Tánczos Gábor állítólag részletesen bemutatta, hogyan vágta el a kislány torkát.

Sokszor és nagyon részletesen elmondta a bűncselekményét – állítja a Népszabadság információi szerint a 49 éves Kertész Ferenc, a gyermekgyilkosságért tizenhárom évre elítélt Tánczos Gábor rabtársa, s mindezt jegyzőkönyvbe is rögzíttette.

Kertész feljegyzéseiből idézte az elítélt szavait: azon a tavaszi napon Zsófi, a körmendi kislány, egy barátnőjével beszélgetett az utcán. Gábor már korábban is figyelte a szőke lányt, aki észrevette, és beszólt neki: "Mit nézel, te nagyfejű!" Állítólag ettől lett dühös. „Amikor a gyilkosságról mesélt, kérdezgettem, és leírtam, amiket mondott. Egy este rajtam rekonstruálta, hogyan vágta el a 11 éves gyerek torkát. Bal karjával lenyomta a mellem, szabad kezével mutatta, hogyan vágott. Azt is mondta, hogy a vérnek legalább 50 centiméterre kellett volna spriccelnie, nem érti, miért nem így történt. Sohasem felejtem el a tekintetét. Őrület izzott a szemében.”

A most 29 esztendős Tánczosról a cellatárs azt is vallotta, hogy amikor a tévében rendőrt lát, köpköd és káromkodik, és néha kiönti az ételét, attól tartva, hogy megmérgezik. Ha pedig „egy újságban vagy tévében kislányt lát, előjönnek a piszkos gondolatai” – állítja a rutinos rabnak számító, alig egy év múlva szabaduló Kertész, akiről azonban Tánczos egy kapcsolattartója nyilatkozta, hogy testileg és lelkileg bántalmazta a fiatalembert. Ő ezért a BV-ben nem emelt panaszt, mégis napvilágot látott az állítólagos szexuális zaklatás és verés. Látlelet is készült, amely megállapította, hogy Tánczoson felfedezhető borda környéki zúzódás.

Tánczos Gábor mégsem akar magánvádas eljárást indítani rablásért és egyéb ügyekért elítélt zárkatársa ellen, s ezzel esetleg késleltetni az esetleges kedvezményes szabadulást. Az idősebb cellatárs tagad: „én nem bántottam. Egyszerűen így akart elrakatni maga mellől, mert túl sokat tudok.”

Kapcsolódó anyagaink:
Strasbourg elutasította a panaszt - "Már csak Isten van velünk"
Bűnös, vagy ártatlan?

Bűnös, vagy ártatlan? Írja le véleményét fórumunkba!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű