Egyre több halott az utakon - látványos rendőrségi sajtótájékoztató

Látványos sajtótájékoztatót tartottak a rendőrök a szombathelyi Tesco és a Praktiker közötti körforgalomnál. A füves területen egy autóroncsot állítottak ki, körülötte figyelemfelhívó táblákkal és emberek sziluettjével, amiken drámai feliratok olvashatók. Dr. Orbán Péter, Vas megye rendőrfőkapitánya elmondta, hogy az akció célja a figyelem felhívása a balesetek számának emelkedésére, ami nem csak megyénkben, hanem országosan is jellemző.

Vas megyében 2006-ban az úton életüket vesztettek száma 35 volt, és 822-en sérültek meg. Magyarországon pedig évente egy falu lakosságának megfelelő ember hal meg, egy kisvárosnyian kerülnek több napra kórházba, és egy nagyvárosnyian kényszerülnek táppénzre a közúti balesetek miatt. Meglepő, hogy a pályaelhagyásos esetek száma milyen magas idén télen is, miközben kifejezetten téli útviszonyokkal szinte alig találkozhattunk, az ilyen esetek túlnyomó többsége gyorshajtás miatt következett be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű