Három autóban hat sérült a 86-os főúton - a súlyos baleset képei

A két autó eleje eltűnt, az autók az árokban álltak meg, egymás mellett, mindkettőben vérző sérültek...

Súlyos közlekedési balest történt a 86-os főút Szombathely és Petőfi telep közötti szakaszán szombaton, nem sokkal 11 óra előtt. A három autót érintő baleset sok munkát adott a tűzoltóknak és mentősöknek.

Mindenkivel megtörténhet
A góri fiatalember nemrégiben hozta el az autószalonból Skodia Fábiáját. Éppen Körmend felé tartott, a hátsó ülésen elhelyezett gyermekülésben hétéves kisöccse ült, szabályosan bekötve. Automatikusan csatolták az öveket indulás előtt, akkor még nem is sejtették, milyen sokat jelent néhány perc múlva ez a rutinmozdulat. Szombathely határában a Skoda sofőrje megelőzött egy svájci rendszámú Opel Vectrát. Egy perc múlva mindkét autóból roncs lett, pedig egyik autós sem hibázott. A Skodából karcolás nélkül szállt ki mindkét utas. Az Opelben és a mellé csapódott harmadik autóban bent rekedtek a
vérző sérültek.

Egy villanás alatt...
A Fábia sofőrje idegesen sétált megtört autója mellett, kisöccsét a mentők megfigyelésre beszállították a kórházba. Kérdésünkre elmondta, az enyhe ívű kanyarban látott egy szembejövő kamiont, majd az utolsó pillanatban még látta az azt előző bordó Toyotát. Már csak arra volt ideje, hogy megrántsa a kormányt az árok felé. A félfrontális ütközés következtében a Skoda kereke kiszakadt és az autó az úton pörögve a menetiránnyal szemben állt meg. A Toyota nem sokat veszített lendületéből, totál frontálisan belecsapódott a Skoda mögött haladó Opel Vectrába. A két autó eleje eltűnt, az autók az árokban álltak meg, egymás mellett, mindkettőben vérző sérültek nyöszörögtek.

Kedélyesen beszélgettek a tűzoltók a súlyos sérülttel
A lánglovagok és a mentők hamar a helyszínen voltak, a rendőrök pedig elterelték a forgalmat a forgalmas útról. A tűzoltók egymás után szabadították ki a sérülteket és segítettek a mentősöknek. Cipelték a magatehetetlen testeket, tartották az infúziós palackot. Az Opel vezetője, az egyházasrádóci N. Géza maradt a legtovább az autójában, szétroncsolódott térddel. Az eszméleténél lévő férfit a tűzoltók tartották szóval, hétköznapi dolgokról beszélgettek az idős sérülttel, még nevetgéltek is, hogy eltereljék a férfi figyelmét fájdalmas sérüléséről. Végül megérkezett az újabb mentő, amelynek személyzete a fájdalomcsillapítók beadása és az infúzió bekötése után - a tűzoltók segítségével- hordágyra helyezte a férfit.

A Toyota sofőrje hibázott - Az autóknak köszönhetően nincs halott
Az eddigi adatok alapján egyértelműnek tűnik, hogy a Toyota vezetője figyelmetlenül és valószínűleg nagy sebességgel kezdte meg az előzést az enyhe ívű kanyarban. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a frontális ütközésben viszonylag "kemény" autók vettek részt, az utasok pedig használták az öveiket. Ha a Toyota pl. egy Trabanttal ütközik hasonló módon, akkor annak a balesetnek nagyon nagy valószínűséggel lett volna halálos áldozata. (Ezt bizonyítja korábbi beszámolónk, ami egy csupán néhányszáz méterrel arrébb történt baleset képeivel igazolja állításunkat.) Fotóinkon olvasóink nyomon követhetik a mentésben résztvevők áldozatos munkáját. Információink szerint mindkét vétlen sofőr alkoholtesztje negatív lett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű