Már nézhető a magyar számítógépes szubkultúráról szóló dokumentumfilm, a Stamps Back

Volt olyan, amikor a játékok másolgatása teljesen általános és elfogadott volt, a játékújságok pedig épp hogy csak piacra kerültek.

Idén elkészült az ötödik "Vakondok film", mely elődjéhez hasonlóan a magyar videojátékos szcéna múltjával foglalkozik - adta hírül a Gamestar. Míg az előző Vakondok epizód a hazai játékfejlesztés hőskorára fókuszált, addig a Stamps Backben a magyar számítástechnikai szubkultúra, a papír játékmagazinok, a "copy partyk", a Csoki klub, a kazetták, floppyk másolásának kora, és a vasfüggönyön áthozott Commodore 64-ek története kerül előtérbe, írják.

Most pedig mindenki számára elérhetővé vált a YouTube-on a teljes, közel két és fél órás film.

Stamps Back

Rendezője, Matusik Szilárd a '80-as és '90-es évek számos meghatározó szereplőjével készített interjút, ők mesélik el, milyen volt Commodore 64-eket és játékokat csempészni, milyen volt az élet a legendás Csokiban, mi volt az az úgynevezett "lemezújság".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech