Már nézhető a magyar számítógépes szubkultúráról szóló dokumentumfilm, a Stamps Back

Volt olyan, amikor a játékok másolgatása teljesen általános és elfogadott volt, a játékújságok pedig épp hogy csak piacra kerültek.

Idén elkészült az ötödik "Vakondok film", mely elődjéhez hasonlóan a magyar videojátékos szcéna múltjával foglalkozik - adta hírül a Gamestar . Míg az előző Vakondok epizód a hazai játékfejlesztés hőskorára fókuszált, addig a Stamps Backben a magyar számítástechnikai szubkultúra, a papír játékmagazinok, a "copy partyk", a Csoki klub, a kazetták, floppyk másolásának kora, és a vasfüggönyön áthozott Commodore 64-ek története kerül előtérbe, írják.

Most pedig mindenki számára elérhetővé vált a YouTube-on a teljes, közel két és fél órás film.

Stamps Back

Rendezője, Matusik Szilárd a '80-as és '90-es évek számos meghatározó szereplőjével készített interjút, ők mesélik el, milyen volt Commodore 64-eket és játékokat csempészni, milyen volt az élet a legendás Csokiban, mi volt az az úgynevezett "lemezújság".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech