Érthetetlen - Állami gondozott gyermek és nevelője halála a 76-os úton

A személyautó sofőrje és a mögötte ülő 16 éves kislány azonnal meghalt. Egy gyermeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Pokoli forróság
Szerda, kora este. A hőmérő még mindig 35 fokot mutat, az aszfalt csak úgy ontja a forróságot. A tűzoltóautó árnyékában lánglovagok beszélgetnek csendben. A lezárt 76-os úton apró törmelékek és felmart aszfalt árulkodnak a tragédiáról. A rendőrök a szakértőre várnak. Az út szélén kis zsákok, a gyerekek holmijaival. Az árokban a megpördült Suzuki, jóval távolabb az útról lecsúszott kamion. A bokrok tövében egy hosszú és egy rövid fekete zsák rejti a két áldozat testét. Az út közepén egy fiatalember járkál idegesen fel és alá és időnként letörli a könnyeit. Ő a kamion sofőrje. A féknyom alapján egyértelmű, hogy nem ő hibázott, mégsem tudja hova tenni, hogy két ember maradt letakarva az út mellett. Néhány perccel korábban egy kisbusz indult Szombathelyre, rémült gyerekekkel és kisírt szemű felnőttekkel.

Egy órával korábban
E. Dragunov bulgár kamionsofőr normál tempóban tartott ausztriai úticélja felé, amikor észrevette, hogy emberek rohannak a főúton. Nem volt nehéz észrevennie az útról letért kamiont sem. Kitette az elakadásjelzőt és kiszállt megnézni, mi történt. Mint azt később a rendőröknek elmondta: a kamiont elhagyva szörnyű látvány tárult a szeme elé. Az összetört személyautó körül két test hevert. Az egyik kislánynál teljesen egyértelmű volt, hogy már nem élhet. A sofőr elborzadva mesélte, hogy egy rémülten kiabáló nőre emlékszik és sok síró fiatalra. A kamionos emlékezett a Suzukira is. Egy emelkedőn kerülte el a bulgár nyergesvontatót kilométerekkel korábban. Dragunov szerint a sofőr nem száguldott, normál tempóban haladt el a dombon erőlködő monstrum mellett.

Két órával korában
A szombathelyi GYIVI állami gondozott gyerekei és nevelőik egy zalaegerszegi benzinkúton álltak meg pihenni és levegőzni egyet. A gyerekek kirándulni voltak, a kistolmácsi tóban fürödtek. Két autóval tudták megoldani a kirándulást. Egy kisbusszal és egy Suzukival. A végtagok átmozgatása után együtt indultak tovább Szombathelyre. Elöl a kisbusz, mögötte a Suzuki. A klíma nélküli személyautóban talán a forróság vonta el a sofőr figyelmét. Azt tudjuk, hogy a kisbuszban utazók félelmetes csattanást hallottak és hátrafordulva látták, hogy társaik eltűntek az útról, miközben törmelékek potyogtak mindenfelé. Azonnal megálltak és visszarohantak. A látvány valószínűleg sokáig elkíséri majd azokat, akik a személyautó közelébe merészkedtek.

Öv, öv, öv...
A magyar rendszámú kamion szinte kiszabta a vezetőoldali utasokat a személyautóból. Úgy tudjuk, a kocsiban senki nem volt bekötve. A hátul ülő K.K. papucsa úgy maradt az ülés előtt, mintha a kislány egyszerűen kiszállt volna nélküle az autóból, pedig a kamion ragadta el. A nevelőként dolgozó K. Á.-nak sem volt esélye a túlélésre. Talán csak ki akart kukkantani az előtte haladó mögül, de rosszkor tette. Pont ott, ahol tavaly a lengyel emeletes busz súlyos balesetet szenvedett. A 16 éves K.Zs. súlyos sérülésekkel, de megúszta a tragédiát. Azt azonban nem mondhatjuk, hogy a 16 éves kislánnyal kegyes a sors. Ő ugyanis akkor került állami gondozásba, amikor édesanyja meghalt. Most pedig mellette halt meg a pajtása, akivel talán a dráma pillanatáig beszélgetett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű