Vissza kell hozni a hagyományos gyógyítást!

Az Interreg program támogatásával indul el a Csillagvirág Alapítvány és a Burgenlandi Felnőttképző Intézet közös képzése. Ennek ismertetésére hívták össze az újságírókat hétfő délután.

Az Interreg program támogatásával indul el a Csillagvirág Alapítvány és a Burgenlandi Felnőttképző Intézet közös képzése. Ennek ismertetésére hívták össze az újságírókat hétfő délután.

Zsebeházy Márta, az alapítvány elnöke meglepő történettel kezdett. Szervezetük 2005 júniusában nyújtott be pályázatot egy természetgyógyász képzés támogatására, októberben jött az értesítést, hogy nem nyertek, és át kell dolgozni az anyagot. Mivel azonban tudták, hogy a pályázati pénz elfogyott, nem dolgozták át az anyagot, és nem is küldték vissza.

Az idén februárban aztán megtudták, hogy megkapják a támogatást, annak ellenére, hogy nem is nyújtottak be pályázatot. A 25 milliós támogatás mellé 5 százaléknyi önerőt kellett letenni, a BFI-vel, és Ausztriával közösen szeptemberben el is indítják a „természetgyógyász-asszisztens perevenciós szakemberképzést”.

A lényeg a gyakorlaton van
Zsebeházy Márta hangsúlyozta, ilyen képzésre még nem volt példa hazánkban, céljuk, hogy a hallgatókat felkészítsék a „közösségi preventív terápiára”. Az elnökasszony hangsúlyozta, a természetgyógyászat preventív, azaz megelőző tevékenység, az iskolarendszerű képzést sikeresen adaptálók asszisztensként dolgozhatnak majd a diplomás természetgyógyászok mellett.

A tanfolyam érettségihez kötött, de az érdeklődők között jó néhány orvos, és egyéb diplomás is van, ezért – a pályázati határidő betartásának érdekében is – a kétéves tananyagot egy évbe sűrítik. A heti egyszeri oktatáson 23 tantárgyat kell elsajátítaniuk a hallgatóknak, a lényeg azonban a gyakorlati foglalkozásokon lesz.

A képzés iránt nagy az érdeklődés, főként az egészségügyben dolgozók részéről. Magyarországról 25-30, Ausztriából 5-10 jelentkező kerül a csoportba, az alapítvány később a szomszédos országban is el akarja indítani az oktatást. Az oktatók között orvosok, természetgyógyászok, bioenergetikusok vannak, a hallgatók tanulnak személyiségfejlesztést és kommunikációs tréningen is részt vesznek. Tandíj nincs, a költségeket a nyertes Interreg pályázatból fedezik. Jelentkezési határidő augusztus 10.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű