Club Korrekt: új ebédidőszámítás kezdődik

A belső Uránia Udvar étterme új vezetéssel, és újféle terülj-asztalkámmal jelentkezik a korgó gyomrok előtt.

Fiatal generációra váltott a Club Korrekt: a huszonéveinek elején járó Lukács Tibor idén tavasszal lendületesen vetette bele magát és hasonló korú kis csapatát a profi vendéglátásba. A csapat mögött azonban korántsem csak puszta lelkesedés, de konkrét tervek, ötletek, és szakmai tapasztalat is bőven meghúzódik: a szakácsok egyike például egyenesen a híres séf, Budai Péter kezei alatt tanulta ki mesterségének extra fogásait.

Persze nem elhanyagolható előny a Korrekt épületbelsője sem: a 240 négyzetméteren hetven – a terasszal együtt száztíz – fő befogadására alkalmas helyszín a csak reá jellemző atmoszférával igyekszik kellemes pluszt kerekíteni a gőzölgő étkek mellé: majdnem háromszögletű ablakaival, ódon tapétájával, „a kovácsolt vasakkal, nagy karfás székekel, franciás-szivarozós képekkel olyan színfolt Szombathelyen, amilyenből nem sok van” – meséli Tibi, s említi meg további előnyként, hogy a dohányzó és nemdohányzó rész külön van választva, nem is akármivel: egy emelvényre elhelyezett, fotelekkel megspékelt szekcióval, ahová ha felkapaszkodik az ember egy hosszú munkanap után, rögtön kiváltságosnak érezheti magát.

De mégis milyen profilfrissülésen esett át az Uránia udvari átjárón át nyílegyenesen megközelíthető étterem? Mindenekelőtt a hét hetes forgásban működő menüztetés számít újdonságnak: a betérő vendég potom 690 forintért választhat magának az éppen aktuális két variánsból, ami tényleg a lehető legváltozatosabban lett összeválogatva: zöldbableves és carbonara makaróni, kolbászos lencseleves és töltött zsemle, székelykáposzta és kakaóscsiga, burgonyaleves és rakott karfiol – csak hogy néhány ízletes falatot említsünk.

De dönthetünk a napi ajánlat mellett is: 990 vagy 1190 forintért lehet belefutni „olyan újdonságokba, amivel az ember nem találkozik nap mint nap” – halljuk az üzletvezetőtől, és mellé egy példát is, a sárgadinnyében felszolgált gyümölcslevest. S mint megtudjuk, az újdonságok tárháza nem merül ki ebben: „nem magyaros étterem vagyunk, de azért igyekszünk a magyar ételek, italok tekintetében pedig a jófajta magyar szőlőből készült lőrék felé billenteni a mérleget.” Azaz: nemsokára minőségi magyar borok is várják az ínyenceket.

S aki örömét leli a szabadtéri főzőcskében, az sem marad hoppon: a városban sehol máshol nem tapasztalt módon beütemeznek egy ilyet a teraszon – legutóbb bográcsgulyás volt, ezen a héten marhából készül ízletes pincepörkölt várja a vacsorázni vágyókat. Tibi elmondása szerint gazi, bográcsos látványfőzésről van szó: „ott történik minden a vacsorázni vágyó vendég előtt, a hagyma lepirításától a tálalásig.” A mindent a vendégért szlogen pedig élőbb, mint valaha: Előre lehet ételt és asztalt is foglalni, sőt, sok vendég érkezése esetén akár a hatvan literes nagybográcsot is előkapják.

Nehogy ezen múljon.

Clob Korrekt: 9700 Szombathely, Fő tér 24.
Asztalfoglalás: 06 94 / 313 679
E-mail:
clubkorrekt_KUKAC_vipmail_PONT_hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű