Fegyverrel fenyegették meg egy szombathelyi cég futárját - Képviselő az elkövető?

Hétköznapi anyázásnak indult egy kerékpáros futár és egy sofőr vitája a fővárosban. Az autós végül fegyvert rántott és közölte, nem fél használni....

A szombathelyi székhelyű cég kerékpáros futárja az Andrássy út külső sávjában haladt, amikor a belső sávban egy Toyota Corolla sofőrje rádudált a bringásra és félreérthetetlen mozdulatokkal bemutatott a fiatalembernek. Az autós a következő kereszteződésnél, a Kodály köröndnél jobra fordult, de a piros lámpa megfogta. A futár itt érte utól az autót és rákérdezett, mi a baja a sofőrnek?

– Azt kifogásolta, hogy nem a bicikliúton közlekedtem. Mondtam neki, hogy majd akkor tekjerek ott, ha nem a gyalogosok és a kutyasétáltatók foglalják el és ha nem macskakőből van. Közben zöldre váltott a lámpa, a férfi pedig elkezdte csépelni az ajtaját fogó kezemet, mire én ráütöttem a kocsija tetejére. Azonnal félreállt, kiugrott a Toyotából és rámparancsolt, hogy igazoljam magam – elevenítette fel a keddi eseményeket a nyugat.hu-nak a fiatalember.

– Kérdeztem, ki ő, hogy igazolnom kellene magamat, mire felvillantott egy képviselői igazolványt, de csak nagyon rövid ideig. Ezután újra felszólított, hogy igazoljam magam, de mondtam neki, hogy hívjon rendőrt. Ekkor még volt egy kis anyázás mindkét részről, majd a férfi behajolt az ablakon, előhúzott egy pisztolyt és azzal fenyegetett. Valami olyasmit is közölt, hogy nem fél használni.

A fiatalember nem ijedt meg a fegyvertől, mondta a sofőrnek, hogy nagyon gyorsan tegye el a pisztolyt. Kb. egy perc vita után az illető bepattant a járművébe és elporzott. A futár bement a közeli rendőrkapitányságra és feljelentést akart tenni, de az ügyeletes azt mondta neki, hogy az elmondottak alapján nem lehet megtalálni a tettest, nem is vett fel jegyzőkönyvet.

Az incidens leírása megjelent egy internetes fórumon, ahol a Blikk című országos napilap felfigyelt az esetre és lecsapott rá. A rendőrség a napilap cikke nyomán indította meg a nyomozást. A neten terjengő változatok (Index, Origo, Stop. HVG) mind egy ezüst, vagy szürke Peugeot-ról írnak, a futár azonban biztos abban, hogy egy Toyota Corolla automataváltós szedánból szállt ki a fenyegető. A Peugeot-s sztori az első netes hírből származik, amit a közeli vendéglátóhely szemtanújának beszámolója alapján írt meg valaki.

Cikkünk írásakor még tartott a futár kihallgatása, aki a rendőrség folyosójáról osztotta meg kalandját lapunkkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű