Háznak csapódott és kigyulladt a tréler a 86-os úton (Képgaléria)

Borzalmas csattanásokra és hosszú csörömpölésre ébredtek a Kisunyom határában lakók hajnalban…

Lánya kérlelésére nem ment haza saját házába özvegy Vincze Jánosné, aki nemrég tért haza a kórházból. A 80 éves néni hallgatott gyermekére, így nem aludt abban a szobában, amelynek falát hajnalban egy kamion törte be. A cseh sofőr elaludt és autószállító járművével lerepült az útról. Margit néni háza állította meg. A kamion kigyulladt és több autó is kiégett.

Nézd meg galériánkat!

Borzalmas csattanásokra és hosszú csörömpölésre ébredtek a Kisunyom határában lakók hajnalban, de villanyt már nem tudtak gyújtani. A rémülten kirohanó emberek annyit láttak, hogy az egyik ház falába egy Renault tréler csapódott, ami ledózerolt egy vasbeton villanyoszlopot. A kertben mindenfelé autóroncsok hevertek. Néhány perc múlva aztán világosság támadt, amikor a teherautó üzemanyagtankja lángra kapott.

– Olyan hangja volt az égő autóknak, mint amikor petárdáznak. Kb. 10 méteres lángoszlopot láttunk. Néztük, van-e valaki a roncsok között, de szerencsére nem volt – elevenítette fel az éjszakai eseményeket az egyik szomszéd.

Nézd meg galériánkat!

A tűzoltók hosszan küzdöttek a lángokkal, mire az összes égő járművet eloltották
A családtagoktól megtudtuk, hogy az alattomos kanyar már sok hívatlan vendéget vitt a kis házba. A mostani baleseten kívül öt kamion és három személyautó landolt a kertben, vagy valamelyik helyiségben, amióta megépült a 86-os út. Pottyantak oda külföldi turisták személyautóval, sírköveket szállító teherautó, de úthengert szállító teherautó is borult már be a kertbe a főútról. Egyszer kevésen múlt a háziasszony élete. Éppen a kertbe indult, amikor a háta mögött néhány méterrel egy IFA csapódott a falnak. A kissé ittas sofőr benézte az útkanyarulatot...

Margit nénin nem látszik, hogy augusztusban már nyolcvan éves lesz, mint ahogy az sem, hogy nagyon súlyos betegségekkel küzd évek óta. Az egyik szemével már egyáltalán nem lát. Két héttel ezelőtt jött haza a kórházból és lánya ragaszkodott hozzá, hogy egy ideig még nála lakjon az asszony, hogy figyelni tudjanak rá. A két ház között kb. 150 méter a távolság, de Margit néni lánya már nem a 86-os út mellett lakik.

Az idős asszony háza ellenben a 86-os út kanyarulatában található. Amikor az épületet felhúzták, akkor még csak egy szekérút volt a közelében, most pedig az ország egyik legforgalmasabb tranzitútja, amit időközben szélesítettek is, így még közelebb került a házhoz. A kétsávos úton megállás nélkül dübörögnek a hazai és külföldi kamionok. Az utóbbiak többnyire a párhuzamosan futó osztrák A2-es autópálya helyett használják az utat, mert így olcsóbban kijönnek. Emiatt kátyús, nyomvályús az út, a zökkenő kamionok pedig szétrázzák a környező házakat. Margit néni a szemét törölgetve nézte, mi maradt a legújabb baleset után a nemrég felújított kerítésből, a járólapokból és a gyümölcsfákból. A kerítésen egyébként ott díszelgett a "Tiszta udvar, rendes ház" felirat, amire az asszony nagyon büszke volt. Most valahol a romok alatt van az is, a postaládával, kapuval egyetemben. A kertben összeolvadt alumínium és fémdarabkák hevernek.

Nézd meg galériánkat!

Évek óta semmi nem történik
– Már többször kezdeményeztük a közútkezelőnél, hogy lépjenek valamit, akár a kisajátítás is szóba jöhetne, de évek óta semmi nem történik, senki nem vállalja a felelősséget semmiért. A szalagkorlátért is évekig küzdöttünk, végül azután szerelték fel, hogy egy kamion lebontotta anyám házának előszobáját. Egyébként mi is félünk átmenni az úton, hogy meglátogassuk anyámat. Hiába lakott területen vagyunk, a személyautók és a kamionok is átszáguldanak a településen – mesélte Vincze János (53). – Van biztosítás a házra, de minden fillérért meg kellett küzdenünk eddig is és úgy tűnik, most sem lesz másképp. Most úgy néz ki, hogy másfél-két hónapig vizsgálják a rendőrségen, ki a felelős a balesetért és utána adják ki a biztosítónak az adatokat.

– A járművet a hatóság lefoglalta további szakértői vizsgálat elvégzése miatt. A baleset során a sofőr és utasa könnyebben megsérült. Az anyagi kár felmérése folyamatban van, mivel a szalagkorlátot is áttörte és egy magasfeszültségű vezeték oszlopot is megrongált – tudtuk meg Szalai Ferenc őrnagytól. A Renault kamiont és a szállított autók – köztük pl. egyenként kb. 10 milliót érő Hyundai Santa Fe luxusterepjárók- roncsait Szombathelyre szállították.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű