Az átlag Nyugat olvasó pálinkapárti

Mármint azok közül, akik voksoltak, és akik fogyasztanak is kerítésszaggató töményeket. Erre kérdeztünk rá ugyanis legutóbbi szavazásunkban.

Alig három hete egy közvéleménykutató cég felmérését dolgoztuk fel, ami arra irányította figyelmünket: ha a mai magyar ifjúságnak meg kéne választania a tüzes vizek királyát, minden bizonnyal a pálinkára kerülne a korona. Naná, hogy kapva kaptunk az alkalmon, és rákérdeztünk, olvasóink melyik töményt részesítik előnyben.

És láss csodát, eredményeink hűen tükrözik a kutatás végkövetkeztetéseit: voksoló olvasóinknak masszív fele, 271 fő (46,1%) esküszik a pálinkára. A jó öreg hungarikum mellett a többi agybódító pályatárs nemigen rúg labdába, de azért fessük fel a részeredményeket: 112-en (19,1%) vannak a whisky mellett, míg az étvágygerjesztő gyomorkeserűk és a színtelen ám közel nem szagtalan vodkafélék nagyjából azonos számú embert állítottak maguk mellé: előbbire 79-en (13,4%), utóbbira 76-an (12,9%) bökték a voksot. Maradt még a rum, 31 szavazóval (5,3%) és a gin, szerény 19-cel (3,2%).

Következő szavazásunk szintén egyik friss írásunkhoz kapcsolódik. Pár zalaegerszegi zenészember útjára indította az Itthoni Dal pályázatát, amire magyarlakta települések nevezhettek egy-egy lokálpatrióta szerzeménnyel – köztük Szombathely is. Na de hogy tetszik Önöknek ez a dal? Fejtsék ki véleményüket gombnyomással itt, vagy főoldalunk bal alsó szektorában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű