„Levágom a fejedet, ha nem fizetsz!”

Kommandósok segítségével fogtak el egy zsarolót kedden Szombathelyen a rendőrök. Az akcióról videofelvétel is készült, amelyet nálunk megtekinthet!

A felvételen látható, hogy a gyanúsított beszáll a sértett autójába a szombathelyi Ady tér egyik parkolójában. Fél perces szóváltás után kiszáll, az autó elhajt, a férfi az épület háta mögé távozik, amikor a civil ruhás rendőrök rárontanak, és a földre teperik.

Az előzményeket Takács Tibor alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója ismertette csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.
A 35 éves, többszörösen büntetett férfi ez év márciusában feltételesen szabadult rablásért kirótt ötéves börtönbüntetéséből, korábban már lopásért, testi sértésért is elítélték. Szabadulása után az egyik Vas megyei településen, ideiglenes lakcímen lakott, húsvétkor aztán a helyi vendéglátó egység tulajdonosát kezdte fenyegetni. A fenyegetés indoka egy korábbi szerelmi kapcsolata volt, amely a börtönévek alatt megszakadt, korábbi párja a szintén 35 éves későbbi sértettel élt együtt.

A rendszeres fenyegetés aztán zsarolássá változott
Július 29-én 400 ezer forintot követelt azért, hogy a sértettet békén hagyja. A zsarolás életveszélyes fenyegetéssel, fejlevágás, feldarabolás ígéretével bővült, a sértett, látva, hogy komoly veszélyben van, másnap átadott 20 ezer forintot. A zsaroló nem érte be ennyivel, közölte, a következő napon, azaz július 31-én, kedden a szombathelyi Ady téren 180 ezer forintot, majd néhány nap múlva újabb 200 ezret kell a sértettnek kifizetnie.
A megzsarolt férfi ezek után értesítette a rendőröket, akik a már említett akció során elfogták a gyanúsítottat. Az eset érdekessége, hogy a zsaroló nem választhatott volna a rendőrök számára kedvezőbb helyszínt, hiszen kitűnő lehetőség volt a kommandósok elrejtőzésére, a videofelvétel készítésére, és az is kizárható volt, hogy járókelők kerüljenek veszélybe az akció során.

Tekintse meg a pénz átadását és a zsaroló elfogását!

Akár 10 éves börtönbüntetés
Takács alezredes elmondta, a sértett a korábbi fenyegetésekről és az autóban elhangzottakról is hangfelvételeket készített, amelyek kiegészítő bizonyítékként szolgálhatnak a bíróságon. A gyanúsított megtagadta a vallomástételt, jelenleg őrizetben van, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.
A rendőrök szerint az eset kimeríti a minősített zsarolás bűncselekményének fogalmát, amely 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ehhez még jön a megszakított büntetésből hátralévő idő is.
Takács Tibor hozzátette, a zsaroló szabadulása után, ha erre szükség lesz, a sértettet és családját rendőri védelem alá helyezik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű