Víz, fák, csövek: megnyugodhatnak a Rohonci út lakói

Éjszaka az utolsó lényeges simításokat is elvégezték, most már nem lesz spriccelés, és sorbanállás az ivóvízért.

„Egyelőre nyugalomba került a rendszer” – mondta el megkeresésünkre Györei István, a Vasivíz Zrt. vízellátási üzemmérnökségének vezetője. Korábban megírtuk, a Rohonci úton több ízben is vízellátási zavarokat okozott, hogy az 1967-ben épült vezetéknek éppen a nyomvonalára telepítették a környező fákat, gyökerük pedig az évek során körbefonták azt – a város végül a helyreállítás mellett döntött.

A döntés, tervezés és engedélyeztetés bürokratikus körei után három hete kezdődhettek el a tényleges munkálatok. Néha ugyan el-eltűntek a munkások a Domus átellenes sarkáról, Györei elmondása szerint ez nem jelentett megállást, csak időközben olyan járulékos feladatokat is el kellett végezni, mint az ivóvízminta bevizsgálása, és ilyenkor szükségszerűen szünetelt a külszíni munka.

A szerdáról csütörtökre virradó éjjel folyamán – azért a választott időpont, hogy a lakókat véletlenül se zavarja átmeneti vízhiány – azonban az utolsó összekötés is megtörtént, hajnali négykor letették a szerszámokat a munkások. Mostantól már csak a helyreállítás és az aszfaltozás van hátra, a lakók pedig végre bátran nyitogathatják csapjaikat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű