Nőket, gyerekeket inzultál a belvárosi ismeretlen

Három huszonéves nőt támadott meg a napokban egy jellegzetesen "körtefejű" férfi Szombathely Fő terén, az esti órákban. Az ökölcsapást és pofont hajtépés követte. A férfit máshol is látták.

Szabadidős elfoglaltságából tartott hazafelé három huszonéves lány Szombathely Fő terén, az esti órákban. Csendesen beszélgettek a délutáni programról, amikor váratlanul egy férfi rontott rájuk hátulról. Egyikőjüket ököllel megütötte a szeme alatt, a másikat pedig tenyérrel fülön csapta, miközben harmadik társuknak beleakaszkodott a hajába és megtépte. A lányok rémülten próbáltak menekülni, végül beszaladtak a McDonald's-ba. A téren senki sem próbált segíteni a fiataloknak.

A férfi összefüggéstelenül beszélt
Az egyik megtámadott lány a nyugat.hu-nak elmondta, semmi okot nem adtak a támadásra. A férfi összefüggéstelenül beszélt, például azt hajtogatta: "Ne nevessetek az esőben!" Sajnos a rendőrséget ezúttal sem értesítették, mert mint a sértett elmondta, nem akart kihallgatásra, tárgyalásra járni. A férfiről annyit tudtunk meg, hogy kb. 40 éves, közepes termetű, vékony testalkatú, rövid haja és jellegzetesen körte feje van. A támadáskor fekete bőrkabátot és fehér nadrágot viselt.

A belvárosban több helyen is érdeklődtünk és meglepetésünkre a férfiről érdekes városi legendákat hallottunk. Azt azonban senki nem tudta megmondani, ki lehet az illető.
Egy középkorú hölgy elmondta, hogy már néhány éve felfigyelt a férfira, aki rendszeresen az Aréna utcai óvoda mellett állt és nézte a gyerekeket, de a Zrínyi és Kanizsai iskolák környékén is feltűnt. Máshol azt mesélték el nekünk, hogy az illető feltehetőleg azonos azzal, aki az út közepén szokott rohangálni a Thököly utcában és szinte kiprovokálja, hogy rádudáljanak. A fehér nadrágos, jellegzetes fejformájú férfi állítólag a Borostyánkő áruháznál fiatal lányoknak és gyerekeknek "szólt be" a közelmúltban. A szóbeszéd szerint a különös fickó korábban informatikusként dolgozott, majd börtönbe került és jelenleg gyógykezelés alatt áll. A jelek szerint azonban elképzelhető, hogy elgurult a gyógyszere...

Jobb félni, mint megijedni
Mivel a férfi számára ismeretlen, neki nem ártó nőkre támadt, ezért valószínű, hogy ilyenre máskor is sor kerülhet. Ennek megelőzésére lenne fontos, hogy ilyen esetben az áldozatok feltétlenül értesítsék a rendőrséget. Közhellyel élve: jobb félni, mint megijedni. Az utólagos sopánkodás helyett akkor kell lépni, amíg még nem késő.

Információink szerint a bevezetőben említett eset után három nappal bejelentés érkezett a rendőrségre,miszerint egy férfi minden ok nélkül járókelőkre támadt a Gayer parkban a délutáni órákban. A járőrök a helyszínen elfogták az illetőt, akit kihallgattak, majd szabadon bocsátottak azzal az intelemmel, hogy a legközelebbi ilyen eseténél már bent marad. Azt nem tudjuk, a két eset között van-e összefüggés.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű