"Jégfüggöny" haladt át Szombathelyen - Meghökkentő viharfotók!

Percek alatt 12 fokot csökkent a hőmérséklet és viharos szél kíséretében heves jégeső zúdult Szombathelyre pénteken

Pénteken délben még 20 fokot mutatott a hőmérő, így kellemes időben sütkérezhettek a nap szerelmesei. Nem sokkkal később azonban koromfekete felhők érkeztek Ausztria irányából és a higanyszál látványos zuhanásba kezdett és meg sem állt 8 fokig. Napos helyekről nézve rémisztőnek hatottak a sötét fellegek, amellyek feketeségét a cikázó villámok törték meg és egy különös fehér függöny. Ha tél lenne, akkor nyugodt szívvel mondtuk volna, hogy azon a részen havazik, de ez most hihetetlennek tűnt. A felhők alá nyúló, földig érő massza villámgyorsan haladt és akik belekerültek intenzív mennydörgéssel kísért jégesőbe és esti sötétségbe csöppentek. A 86-os úton néhány percre a forgalom is leállt, mert az ablaktörlőlapátok nem bírkóztak meg a kocsikra ömlő jégkásával. A felhőszakadás mindössze néhány percig tartott, majd nemsokára a felhők is elvonultak.

A tűzoltókat kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, megbontott tetőkhöz riasztották. A belvárosban a volt Nagyszálló és a mellette álló épület tetejét kezdte ki a vihar. Cserepek hullottak a járdára és két parkoló autóra. Érdekesség, hogy néhány pala a pléh ereszcsatornába zuhant és kilyukasztotta azt. Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha a magasról lezuhanó cserép pl. egy koponyának ütközik.

A tűzoltók kosaras autóval dolgoztak, de szinte még meg sem kezdték a munkát, amikor egy figyelmetlen autós "elgázolta" a méregdrága bólyájukat, amit azért helyeztek ki az útra, hogy járművek ne hajtsanak be az utcába. A munka végeztével Vépre robogtak a lánglovagok, ahol egy 20 méteres fát döntött ki félig a vihar. Félő volt, hogy a vastag fa az úttestre zuhan és közben a villanyvezetékeket is leszabja. Miután az E-On áramtalanított jöhettek a tűzoltók, akik a szakközépiskola gondnokának -és erőgépének- segítségével földre döntötték a fát. Képgalériánkban minderről részletes vizuális adalékot találhatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű