„Így éltük meg a pénteki nagy vihart Szombathelyen!”

Viharvadász olvasóink képei.

Félelmetes vihar támadt negyed órán belül 13:15 környékén! Láttam a felénk rohanó félelmetes csapadékívet! Ítéletidő tombolt felhőszakadással, kisebb jéggel, lecsapó villámokkal, viharos széllel! Csak 10 percig tartott!

A műszerem ezen időszakban 0,5 mm esőt mért, de ez nem igaz, mert olyan vízszintesen esett, hogy nem tudta mérni a valóságot!

A munkahelyemről figyeltem végig Szombathelyen a vihar tombolását!! Nem hallottuk egymást, mert olyan erővel verte az eső a műhely fémtetejét! Ilyent már régen láttam! Söptén is tombolt rendesen a viharzóna, szinte pillanatok alatt, a semmiből alakult ki! Semmit sem lehetett látni, az öcsémnek még fotózni sem volt ideje, és a helyzet is nagyon veszélyes volt!

Nagyon hirtelen érkezett, előjelek nélkül! Az OMSZ sem láthatta, hogy mi lesz, mert ez túl gyors volt még a radaroknak is! A kertünkben megdöntött egy kicsi szomorúfűzfát, egy almafacsemetét derékbatört, a diófáról egy korábban lehasadt ág másik felét törte le, ami közel 3 méteres volt! A nyugatra néző bejárati ajtórés a délre néző konyhaablakon sem lehetett kilátni, mert a felhőszakadás olyan erővel jött, hogy mindkettőt beterítette! A számítógép áramtalanítására 2 perc maradt! A forgalom is megállt, egy darabig internet sem volt!

Barki László Viharvadász Söpte és Barki Kristóf
bareszsopte_KUKAC_vipmail_PONT_hu

A szeptember 28-ai viharról a nyugat.hu is beszámolt képgalériával:
"Jégfüggöny" haladt át Szombathelyen - Meghökkentő viharfotók!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű