Lebukott az autókarcoló nagypapa - Zorróként küzdött a gyalogosokért?

Egy idős férfi lehet az a személy, aki néhány hónapja rettegésben tartotta a Géfin Gyula utcában parkoló autósokat Szombathelyen.

Nem jó helyre dugta a kulcsot
Kisebb csődület támadt az Öntöde környékén, amikor híre ment, hogy elkapták az autókarcolót. Többen meglepődtek, amikor meglátták a rendőrök között álló idős férfit, aki rendszeresen szokott sétálni a környéken. Úgy tudjuk, a TV Szombathely egyik munkatársa szúrta ki, amint a férfi végigkarcolja az egyik parkoló Ford motorháztetejét. Azonnal szólt a tévé biztonsági őrének és hívta a rendőrséget. A férfi nem tanúsított ellenállást, haláli nyugalommal várta a rendőröket.

Modern Zorró
K.Z. nyugodtan állt a rendőrautó mellett, közönyösen válaszolgatott a rendőrök kérdésére, de még az egyik feldúlt autótulajdonos sem tudta kihozni a sodrából. Elmondta, hogy a szabálytalanul parkoló autók ellen akart így fellépni, mivel délután az unokájával erre jönnek majd és a kicsi nem tud biciklizni a járdára fellógó autóktól. A járőr kérdésére azt is elmondta, hogy nincs autója, de úgy tudja, másfél méternek meg kell lennie a fal és az autók között. Erre a rendőrök felvilágosították, hogy ilyen esetben a megfelelő hatóságokat kell értesíteni, az önbíráskodás ugyanis büntetendő. A férfi erre megvonta a vállát és csendben annyit dörmögött, hogy hiába szól bárkinek, úgysem történik semmi. Arra a felvetésre pedig nem is válaszolt, miszerint az egy órakor megkarcolt kocsi ugyan elmehet, de jön helyette más a parkolóba, így szélmalomharcot folytat. A férfi körbemutatott, szerinte a környéken rengeteg más parkoló van, nem kellene ideállni. Egy közelben dolgozó nő elmondta, gyakran látta a férfit, de mindig csak egyedül, az unokájával még nem találkozott.

Autócsikarás
A nyugat.hu információi szerint legalább tizenötre rúg a megrongált autók száma. Közülük több a TV Szombathelyé, vagy annak munkatársaié, mivel a stúdió előtt parkolnak, szabályosan. Úgy tudjuk, az ügyvezető sem úszta meg, az ő autóján is ott virít egy mély barázda. A most elfogott férfi azonban azt állítja, csak most "csikarta" le az autót, a korábbi karcolásokról tudni sem akar. Azt azonban elárulta: egy hónapja tett bejelentést a szerinte szabálytalanul parkoló autók miatt. Ennek számára nem volt látható eredménye, ezért vette saját kezébe az ügyet. A rendőrségre vár tehát a feladat, hogy kiderítse, azonos kéz nyomát őrzik-e az autók? A mély karcolások javítása mindenesetre súlyos tízezrekbe kerülhet az autótulajoknak.

A nap vicce
Az idős férfit a rendőrség a délután folyamán kihallgatta. A nyugat.hu kiszúrta a gyalogosokért küzdő modern Zorró kulcstartóját. Az autómentes napot hirdeti...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Könnyű