Eltűnt egy korcsolyázó a Fertő tavon - Frissítve

Hétfő este óta nem találják.

Az utóbbi napokban sokan keresték fel a természetes állóvizeket, belvízzel elöntött területeket, hogy korcsolyázzanak.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A Fertő tó volt az egyik legnépszerűbb hely Téli csodavilág a Fertő tó osztrák oldalán January 16. 11:55 , ahol Fertőrákoson kívül szinte mindegyik strandon lehetett korcsolyázni.

Az ORF Burgenland beszámolója szerint ugyanakkor hétfő óta egy eltűnt korcsolyázót keresnek, aki Rusztnál (Rust) merészkedett a jégre, azóta viszont nem hallottak felőle.

A befagyott Fertő tó
Kiss Csaba

Az 55 éves badeni járásbeli férfi után hétfőn 21 órakor indult keresőakció, amit éjfélkor felfüggesztettek. Kedd reggel 7:45-kor viszont újra folytattak.

A ruszti és pátfalusi (Podersdorf) tűzoltók illetve rendőrök drónnal és még egy helikopterrel is az eltűnt férfi után kutattak, akinek telefonos adatai alapján utoljára Pátfalu térségében tartózkodott.

Bár a Fertő tó az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően befagyott, hivatalosan korcsolyázásra nem engedélyezték, azt mindenki csak saját felelősségre használhatja. Beljebb pedig több helyen nyílt vízfelület is látszik.

Frissítés:

A rendőrség és a tűzoltóság szerda reggel folytatta a Fertőtónál az eltűnt korcsolyázó keresését - írja az ORF.

A férfi narancssárga színű kapucnis anorákot, kék színű, nadrágtartóval ellátott nadrágot és kékesszürke hátizsákot viselt, és régebbi fehér korcsolyája volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Téli csodavilág a Fertő tó osztrák oldalán

Korcsolyázók siklottak a jégen.

Jelentem