Sárkányok és Kazamaták, avagy asztali szerepjátékok Magyarországon III. fejezet - Kardok Ünnepe 2024

Könyvbemutató március elsején, közös kalandozások másodikán. Tudta, hogy Szombathely szülötte a hazai dark fantasy nagy alakja?

Idén, március másodikán rendezték meg a tizenhatodik Kardok Ünnepét a szombathelyi Lvl Up Esport Bárban. Az eseményt megelőző napon egy író-olvasó találkozót is tartottak, lapunk mindkét eseményen részt vett.

Ez a hazai szerepjátékos cikksorozatunk utolsó része, az előző két részben a hazai szerepjátékok történetét Sárkányok és kazamaták, avagy asztali szerepjátékok Magyarországon February 18. 15:18 írtuk meg, illetve hazai szerepjátékosokkal készítettünk interjúkat Sárkányok és Kazamaták, avagy asztali szerepjátékok Magyarországon II. fejezet - Kérdések könyve February 25. 12:46 .

Szombathely szülötte a hazai dark fantasy nagy alakja

Március elsején, pénteken Kiss Márton, szombathelyi magyar-történelem szakos tanár, fantasy-szerzővel találkozhattak az érdeklődök. A beszélgetés során Kiss Márton többek között bemutatta az általa kreált világot, és szó esett arról is, hogy az Allúryai Szakadárok ciklus előző két regénye, A vér a vasra és és a Rossz kor remélhetőleg újra nyomtatásra kerül majd.

Kardok Ünnepe 2024 - Déri Norbert és Kiss Márton
Déri Norbert és Kiss Márton (A galériáért kattintson a képre!)
Reitli Ádám (telefonos)

Az este csúcspontja az író új novelláskötetének, a Kóborló kardoknak a bemutatása volt, ami spin-off novellákat tartalmaz, vagyis az előző regények szereplőinek előtörténeteit mesélik el. Az este során meg is lehetett vásárolni a könyvet, amit a szerző dedikált.

Tizenhatodik alkalom, teltház

Másnap reggel kilenckor megnyílt a tizenhatodik Kardok Ünnepe, amin idén már nem tíz, hanem tizenkettő csapat vett részt. A játékosok egy M.A.G.U.S. modult (kalandot) játszottak végig a kalandmesterek vezetésével és három pontozóbíró értékelte a teljesítményüket.

Mindenki valamilyen nyereménnyel tért haza, többek között a Delta Vision kiadó és Kiss Márton ajánlottak fel könyveket az eseményre, a helyezés csupán azt döntötte el, hogy a csapatok milyen sorrendben fáradhatnak a nyereményes asztalhoz.

Kardok Ünnepe 2024 - Játékosok
Teltház volt (A galériáért kattintson a képre!)
Déri Norbert

Déri Norbert főszervező elmondta, hogy az ország minden sarkából érkeztek játékosok, sőt volt aki Ausztriából jött. A legmesszebbről érkezett játékosok egy kicsi Batman-figurát kaptak ajándékul, idén ők a debreceni játékosok voltak. Szerinte a jó hangulatot az is jelezte, hogy rendkívül hangosak voltak az egybegyűltek, de közben toleránsak egymás játékával szemben. Volt, aki barátokkal jött, volt aki ismeretlenekkel alakított ki barátságokat az esemény során.

A játékosok este hétig játszhattak, ezek után került sor az eredményhirdetésre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech