Hatalmas vihar volt Szombathelyen, Szőcén a ravatalozóba is villám csapott

Hatalmas esővel és sűrű villámlásokkal kísérve érkezett a vihar kedd este Szombathelyre.

A városban több helyen voltak áramkimaradások, néhol nem volt telefon, akadozott az internetszolgáltatás és a kábeltévéken is csak "hangyaháborút" lehetett fogni. A tűzoltóknak is akadt bőven dolga, folyamatosan érkeztek a bejelentések járhatatlan utcákról, vízzel megtelt pincékről. Volt, akinek a pincében költözködés miatt összepakolt holmiját lepte el a víz.

Képek a viharról
Képek a viharról
Horváth Balázs

A rendőrség tájékoztatása szerint a vihar következtében szerencsére személyi sérüléses baleset nem történt a környéken, viszont több helyen is le kellett zárni az utat - például szokás szerint a Zanati úti aluljáróban –, mivel a csatornák megteltek vízzel, és képtelenek voltak elvezetni a hirtelen lehulló hatalmas csapadékmennyiséget.

Képek a viharról
Képek a viharról
Horváth Balázs

A Pázmány Péter körúton térdig érő víz volt az utcán és a parkolókban, többen az autóikat is biztonságosabb helyre menekítették innét. Szombathely környékén a hatalmas eső miatt több vasúti átjáró biztosító berendezése is felmondta a szolgálatot. A Katasztrófavédelem ügyelete arról tájékoztatta a Nyugat.hu-t, hogy 21.45-ig 30-40 helyre kellett vonulnia a tűzoltóknak Vas megyében, nagyrészt szivattyúzás miatt, de Szőcén például a ravatalozóba csapott villám, ide a Körmendi Tűzoltóság munkatársai vonultak.

Képeink a Zanati úti aluljárónál és a Pázmány Péter körúton készültek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű