Ékszer okozott súlyos sérülést az autóból kieső sofőrnek

Közel félszáz családtag gyűlt össze a Sürgősségi Tömbnél a szombathelyi kórházban, hogy vigyázzanak E. Richárdra. A szakonyi fiatalember nem sokkal korábban vétlen félként szenvedett balesetet Meszlennél és kirepült az autójából.

Nem adott elsőbbséget

Hazafelé tartott Opel Vectrájával a 18 éves E. Richárd, amikor Vasasszonyfa és Tömörd között balról egy Toyota kisbusz hajtott bele a meszleni elágazónál. A sofőr hiába taposott a fékbe, az Opel lerepült az útról és többször átfordult az árokban. Richárd öve nem volt bekapcsolva, kiesett az autóból és szerencséjének köszönheti, hogy az nem nyomta össze. A mentők hamar kiértek a helyszínre és a Markusovszky kórházba szállították az erősen vérző kezű férfit.

A sofőr kiesett a bukfencező autóból
A sofőr kiesett a bukfencező autóból
Tánczos Mihály

Híre ment a balesetnek

A karambolnak hamar híre ment a Győr-Moson-Sopron és Vas megye határán fekvő Szakonyban. A szerencsétlenül járt roma férfi családja és rokonai azonnal autókba pattantak és elindultak Szombathelyre. Hogy mi célból, azt a rendőrök sem tudták, így biztos ami biztos alapon járőröket küldtek a kórházba.

Nem tömegbaleset, családi összejövetel

Akik egy órával később jártak a kórházban, azok nyugodtan gondolhatták azt, hogy tömegbaleset történt. Közel félszáz rokon és ismerős gyűlt össze, körülöttük pedig 5-6 rendőr ügyelt arra, hogy a családtagok ne akarjanak egyszerre odamenni a sérülthöz és az orvosokat se zavarják. Végül a közelebbi családtagok ültek le a váróban, az édesapa bent volt a fiánál, a többiek pedig kint várakoztak. A rendőröknek semmi dolguk nem akadt velük. Amikor kiderült, hogy Richárd sérülése nem életveszélyes, mindenki megkönnyebbült. Még a vétkes sofőrre korában komoly átkokat szórók is megbékéltek és már nem akarták nyakát törni a figyelmetlen sofőrnek.

Családtagok a kórház előtt - sokan a váróban füleltek friss hírek után
Családtagok a kórház előtt - sokan a váróban füleltek friss hírek után
Tánczos Mihály

Arany karkötő okozott sérülést

Mint kiderült, Richárd kézsérülését vastag arany karkötője okozta, amely mélyen felszabta a csuklójánál a bőrt. A kézre ható erőbehatásra jellemző, hogy a karkötő eldeformálódott a balesetben. A fiatalembert érzéstelenítéssel műtötték.

Az arany karkötő eldeformálódott - ez okozott súlyos sérülést
Az arany karkötő eldeformálódott - ez okozott súlyos sérülést
Tánczos Mihály

Tragédiák a családban

A kórházba érkezett rokonok pontosan tudják mit jelent egy komoly baleset. A családban ugyanis már több tragédia történt. 1999-ben ketten haltak meg abban az új Mercedesben, amely Körmend felé tartva fára csavarodott. Büknél is meghalt a sofőr, amikor másik autóval ütközött. Most azonban szerencsére nem történt ilyesmi. A Toyota utasai sértetlenül szálltak ki az autóból, Richárd pedig vélhetőleg nem szenvedett maradandó sérülést. Mint megtudtuk a mostanihoz hasonló családi aggódás meglehetősen ritka a szombathelyi kórházban. Képeinken a baleset helyszíne mellett kórházi életképeket is találhatnak Olvasóink.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű