Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

3,5 millió Pfizer-vakcina jön Magyarországra két hónapon belül

Ez lehetővé teszi, hogy beolthassák a 16-18 év közötti fiatalokat.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Pfizer-BioNTech magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatót kedden. Elmondták, hogy májusban közel 1,3 millió, júniusban pedig további 2,2 millió adag vakcina érkezik Magyarországra – írja a Telex.

Ez pedig lehetővé teszi, hogy beolthassák a 16-18 év közötti fiatalokat, illetve kiderült még az is, hogy várják az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét arra, hogy a 12-15 év közöttiek is kaphassanak Pfizer-vakcinát. A vizsgálatok már zajlanak.

Szijjártó köszönetét fejezte ki a Pfizer valamennyi magyarországi munkatársának, mint mondta, hatalmas munkát végeztek annak érdekében, hogy december vége óta nagy mennyiségű oltóanyag érkezzen Magyarországra. Az ország 10,8 millió oltóanyagra kötött szerződést a céggel, kedden a 20. adag szállítmány érkezik az országba, 334 ezer vakcina, így összesen az eddig leszállított mennyiség a 2,8 millió adagot is eléri.

Vereckei Péter, a Pfizer-BioNTech magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója elmondta, a cég vállalta, hogy felpörgeti szállításait az Európai Unió országaiba. Eddig a Pfizer-BioNTech vakcinájából 260 millió adagot adtak be világszerte, Vereckei úgy gondolja, hogy ezek az eredmények növelik az oltásba vetett bizalmat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra