Helyek: Söröző a Vörös Királyhoz

A Vörös Király múltja a Keringő, jelene pedig - ne hagyjuk magunkat becsapni - a Red King Pub divat-ír, pénztárca-apasztó, látszat-söröző.

A Vörös Király múltja a Keringő, jelene pedig - ne hagyjuk magunkat becsapni - a Red King Pub divat-ír, pénztárca-apasztó, látszat-söröző.

Kezdjük inkább a múlttal. A rutinos kocsmalátogatók még emlékeznek a 70-es 80-as évek legendás presszójára, a Keringőre. Itt váltotta meg a világot az összes gimnazista órákat töltve egy kóla mellett a szuper modern műbőr fotelekben ülve. (A vetélytárs, ha rémlik még valami, a Grill volt, belőle csak butikok maradtak) A kilencvenes évek elején az italbolt már Akvárium néven futott, a hely azonban továbbra is megmaradt a fiatalok és a fröccsös munkásosztály törzshelyének. Ki tudja, miért szerettük oly sokan ezt a gyorsan lepukkanó, büdös, üvegpultos, fröccsöntött székes, műagyag tenger gyümölcseivel feldíszített helyet? Talán, mert jó volt a vörösbor, olcsó a sör, és mindig jó zene szólt - eleinte élőben is.

Rövid közjáték -olasz Snaidero konyhabútorokkal való kokettálás - után a Március 15. tér 1. szám alatti hely átalakult, varázsa eltűnt, benne Keringő néven presszó és játékterem nyílt. A kattogó masinák zaja és a borsosabb árak egy-kettőre elzavarták a törzslakók jó részét. A design pár év alatt újra megkopott, hát lecserélték, így lett a Keringőből Red King Pub. A játékgépek a helyükön maradtak, körülöttük csak a festés és a bútorzat cserélődött. Az olcsóbb italokat végleg beszüntették, a munka után sörözők és a bulik előtt hangulatot keresők már jó ideje úgysem jártak ide. Most, hogy a kellő ital-ár szint és sláger-minőség kialakult, már csak egy nem túl igényes fizetőképes kereslet hiányzik.

Ps

Bár van kétféle csapolt (cseh Staropramen és szűretlen búza, azaz Paulaner) és tíz-féle üveges sör, kapható többféle Whisky is, ám a bíborszínben tündöklő helynek sem hangulata, sem stílusa nem sörözői, pláne nem ír. A Red King Pub új hely, ezért is meglepő magas árfekvése. Egy korsó csapoltért 340 és 450 forintot kérnek, az üvegesekért (Tuborg, Dreherek, Guiness, Gösser, Murphy’s, Heineken, Rolling Rock és Hofbrau) 200-500 forintot kell fizetni. Két centiliter whiskyt 240-390 forintért mérnek, a sör mellé még háromféle konyakot (2 cl 120 és 240 Ft.), vodkát, likőröket (2cl Unikum 180 Ft.), vermutot (8 cl. 240-360 Ft.), rumot, gint, párlatokat (2 cl barackpálinka 180 Ft.) és pezsgőt lehet rendelni. Folyó bor nincs, üdítő cola-termék és szénsavmentes rostos (40-70/dl) van. Egy százasért plusz egy ötösért adják a presszót és hosszúkávét, a cappucino egy ötvenessel drágább. Bár az itallapon ötféle toast is szerepel, egyelőre azonban semmilyen ehetővel, esetleg fagyival tudnak szolgálni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Helyek