Bogarasok 13. találkozója Fürstenfelden

Feltuningolt WV bogarak, kötelező tetanusz oltás és James Dean reinkarnációja. Az idén volt a 13. Nemzetközi Bogártalálkozó Fürstenfeld szabadstrandján.

A 40-es évek Swimmwageneitől a 2003-ban gyártott Ultima Edition Bogárig

Felfoghatatlan mennyiségű eredeti állapotú és igényesen felújított, akár Porsche motorral is tuningolt, léghűtéses csoda volt látható a 40-es évek elejéről származó Swimmwagenektől kezdve, egészen a 2003-ban gyártott utolsó szériás Ultima Edition Bogár egyikéig bezárólag. De volt egy annyira rozsdás VW busz is, hogy a tulajdonos kizárólag tetanusz oltás beadása után ajánlotta a beszállást az érdeklődőknek.

VW bogár találkozó Fürstendfeld 2009
Jó meló lenne Xzibit csapatának!
ternyákpeti

Hogy mik voltak még? New Beetle, Karmann Ghia (ebből volt nitrós is!!), T1, T2, T3, T4, Typ3, Fridolin, perec, ovál, Speedster, Cabriolet, Samba, Westfalia, Bully, Buggy stb.stb.stb... Aki érti úgy is érti. Ha valami kimaradt volna, akkor kérlek bennetek írjátok bele egy-egy kommentbe a cikk alá!

Mindenképp megemlíteném még azt a gyönyörű Porsche 550 Spyder modellt is, ami mellett senki nem tudott úgy elmenni, hogy legalább 2-3 képet ne készítsen róla. Mi a fotózáshoz odaállítottuk, azaz "odagugoltattuk" Stíber Gabesz haverunkat is a James Dean tetoválásával együtt. (Ő egy ilyen autóban lelte halálát még 1955 szeptember 30-án, mármint a James) Sokan meg voltak gyöződve róla, hogy az egykori hatalmas sztár reikarnációjával állnak szemben. Nyomkodták is a fényképezőgépek gombjait rendesen.

VW bogár találkozó Fürstendfeld 2009
James Dean reinkarnációja
ternyákpeti

"Patkány Tuning" is volt bőven

Lehetetlen lenne az összes autót megemlíteni, mert minden megjelent járműről hosszú regék születnének, hiszen nem volt ritka a 20-25 ezer euró értékű öreg VW sem. Természetesen a Cal-Look irányzat volt az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb, de

Patkány Tuning

is volt bőven. Az igényes és választékos standokon pedig akár több 10.000 eurót is el lehetet volna költeni, minden megerőltetés nélkül a ritka modellekre és a nagyon ritka alkatrészekre.

A mi baráti társaságunk (Dia, Hajni, Évi, Lara baba, Roli baba, Tomsa, Jozsó, Gabesz és én) 3 Bogárral vett részt ezen a rendezvényen, valamint csatlakoztak a "konvojhoz" Gulyás Ernőék és a VW Depo újság szerkesztőségének tagjai is.

VW bogár találkozó Fürstendfeld 2009
VW bogár találkozó Fürstendfeld 2009
ternyákpeti

Swimmwagennel a fürstenfeldi szabadstrandon

Leírhatatlan, hogy mekkora élménynek számított egy háborús Swimmwagennel úszni a fürstenfeldi szabadstrand egyik medencéjében. Amiben mi ültünk egy 1943-ban gyártott modell volt, de a Tomsáéknak egy '42-es példány jutott. Sokan még nem is láttak ilyen járművet, többen nem is tudnak róla, ezen a találkozón pedig hét darab is rendelkezésére állt abból a kevésből, ami még megmaradt belőlük. Természetesen nagyon jó állapotban volt az összes és valamelyik elején még az eredeti gumi is rajta volt.

A többiről meséljenek a képek a teljesség igénye nélkül. Azt, hogy hány autó volt pontosan, nem tudom, de mi délelőtt 11 óra körül értünk oda és már a 340-es sorszám jutott nekünk. Több magyar Bogaras társaság és Klub gyönyörű autója is tiszteletét tette Fürstenfelden.

Mi 2011-ben is ott leszünk, addig is a léghűtés legyen Veletek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű