Vasi báli menetrend 2010-re

Ding, ding, ding, dong… itt a farsang, áll a bál, a celebvilág újra útra kel, hogy hamvazószerdáig végighaknizza az összes táncos mulatságot. Akár péntek, akár szombat: jön a Black to black, és itt dong majd a szombathelyi sportházban Csonka Pici…

Hamvazószerdáig, míg a nagyböjt ránk nem szakad, idén is menetrendszerűen sorjázó zenés partikon dorbézolhatjuk ki magunkból a hétvégére felgyülemlett feszültséget. Maskarázás idén is leginkább az óvódás és kisiskolás nemzedékekre vár, felnőtt korban megyeszerte a pezsgős-nagyestélyis flancolás a divat. A hagyományainkhoz híven idén is segíteni kívánjuk a tájékozódást, szombathelyi és megyei báli menetrendeket állítottunk össze.

Megyebál szombaton

A táncmulatságok sorát a megyebál nyitja: január 09-én, szombaton este a Tóvendéglőben a vasi elit vigadva temeti az óévet. Díszvendég dr. Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke. Sztárvendég Géczi Erika, Tóth Renáta és dr. Basary (Kormorán együttes) valamint Kocsis Korinna, Vas megye szépe. A zenét a Spektrum Zenekar szolgáltatja. A műsorban fellép még Horváth Meggie és a Rimányi Táncstúdió. Éjfélkor idén is sor kerül a bál legjelentősebb protokoll eseményére, az „Év Vasi Embere 2009.” díj átadására.

Oladi bál a SIC-ben!

Január 22-én, pénteken első alkalommal kerül megrendezésre – hagyományteremtő szándékkal - az Oladi Bál. Az este folyamán a Stella Énekegyüttes és a Senior Színpad szórakoztatja a közönséget. A talpalávalóról Misky Ferenc és Dj. Shepard gondoskodik. A belépő 3000.- Ft, amely magába foglalja a vacsorát is, három menü közül választhatnak az érdeklődök. Vásárolható jegy vacsora nélkül is, így 1500.- Ft az ára. Jegyvásárlás és asztalfoglalás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között lehet a Savaria Ifjúsági Centrumban. Bővebb információ a 94-509-380-as telefonszámon kérhető!

Szombathelyi városi bál

Dupla helyszínen, az AGORA–Művelődési és Sportházban valamint a szomszédos Café Cubában zajlik a városi bál, amely január 16-án, szombaton este nyolckor startol. A ráhangolást a retro jegyében az ABBA Feeling Együttes vállalta magára, szórakoztat még a Savaria TSE és a Benedekandy divatbemutató show, és a Galaxy Rock and Roll Klub. A zenéről a Rulett együttes, valamint az Isis Big Band gondoskodik. Közben a Café Cubaban latin est vár. (Belépő: 4.200 Ft / 5.700 Ft)

Vasi dödöllés sárvári bálozás

Sárvár városi bálját 2010. január 16-án szombaton a Matróz vendéglőben tartják 19 órától. Zenél a Galaxy Tánczenekar (Sopron). ( Belépő: 4.000 Ft/fő.) A menü: A: Rumos gesztenyével töltött csirkemell zabpelyhes bundában, Óvári pulykamell vegyes körettel, Vegyes savanyúság. B: Sertésborda fűszeres pirított velővel töltve, baconbe göngyölve, Nyitrai sertésborda reszelt burgonyás köntösbe, Vegyes savanyúság. C: Szarvaspörkölt vargányával Borókás kakukkfüves ízesítéssel, Vasi dödöllével.

Hajnalcsillag és Kőszeg

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes meghív minden szórakozni vágyót a 2010. január 16-án, szombaton a Jurisics-vár Klubban (JUK) megrendezésre kerülő hagyományos farsangi mulatságra. Zene: Peti&Ati Duó. Belépőjegy ára: 1.000.- Ft, mellyel a vigadó közönség a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes Közhasznú Alapítványt támogatja. Kapunyitás: 18.00 óra.

Szombathelyi szerelembombák: Csonka Picivel és a Black to Blackkel

Kihagyhatatlan a hagyományosan fergeteges hangulatú Horvát bál, január 23-án, szombaton 19 órától, szintén az Agora - Művelődési és Sportházban.

A Nosztalgia bál február 6-án egy merész húzással nem mással, mint a Ding-Dong-os celebritivel, Csonka Andrással kíván csalogatni. Fellép a Savaria TSE, a Lorigo TSE. Majd a Fantasy zenekar muzsikál (Belépőjegyek ára: 2600 Ft / 2900 Ft)

A Valentin bál szerelembombájában (szintén az MSH-ban) február 13-án a Back to Black robban. Itt is fellép a Savaria TSE, a GalaxyRock and Roll Klub, bemutatkozik a Senso olasz divat és a Velekey Ékszervilág. Zenél az Albatrosz zenekar. (Belépőjegyek ára: 3.400 Ft)

Jelmezes mulatság a Waldorffal

Az első Szombathelyi Jótékonysági Waldorf Bált, amely hangsúlyozottan jelmezesnek ígérkezik, február 5-én, pénteken a Claudius Hotel báltermében 19 órakor rendezik meg. Az est mottója: „Ölts jelmezt és varázsold magad egy éjszakára a francia sanzonok világába, a 19. és 20. század fordulóján!” A talpalávalót a SPECTRUM zenekar húzza. Sztárvendég: Peltzer Géza és Meggie. (Belépő: 6500,-/fő A jegy ára tartalmazza az általános belépésre való jogosultságot, témának megfelelő vacsorát, és az est minden programjában való részvételt. Támogatói jegy: 9.900,- Ft/fő.

Sokszívű Valentin bál az MSH-ban
Tánczos Mihály

Humánerőforrás Szakemberek Bálja

A Humánerőforrás Szakemberek Bálját az idén is a Tó-vendéglőben rendezik meg 2010. február 13-án, szombaton, 19.00 órai kezdettel. A fő szervező a munkaügyi központ, de várják a munkáltatók, oktatási és képző intézmények, civil szervezetek, egyszóval a partnereik részvételét is. Amit kínálnak: igényes báli zene, és svédasztalos vacsora, meghívott művészek műsora. Éjfélkor tombolasorsolás, melynek bevételét jótékonysági célokra fordítják. Szavazni lehet majd a bál legharmonikusabb párjára, ők külön jutalomban részesülnek. A belépőjegy: 5.000,-Ft. Érdeklődni a Munkaügyi Központ titkárságán.
További bálok, helyszín szerinti elrendezésben

HOTEL CLAUDIUS (SZOMBATHELY, BARTÓK B. KRT. 39.)
JANUÁR 16. FÖLDHIVATALI BÁL
JANUÁR 23. ROTARY BÁL
JANUÁR 30-ÁN PREMONTREI BÁL

TÓVENDÉGLŐ (SZOMBATHELY, RUMI RAJKI SÉTÁNY 1. )
JANUÁR 15. ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐ-NEVELŐ BÁL
JANUÁR 16. NAGY LAJOS GIMNÁZIUM SZIMPÁTIA BÁL
JANUÁR 22. HONDERŰ BÁL
JANUÁR 23. SZENTJÁNOSBOGÁR ALAPÍTVÁNY JÓTÉKONYSÁGI BÁL
JANUÁR 29. NEUMANN JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐ-NEVELŐ BÁL
JANUÁR 30. IPA BÁL
FEBRUÁR 05. SZOMBATHELYI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA SZALAGAVATÓ BÁL
FEBRUÁR 06. HALMAY BÁL
FEBRUÁR 12 . GOTHARD JENŐ ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐ-NEVELŐ BÁL
FEBRUÁR 13. HUMÁN ERŐFORRÁS SZAKEMBEREK BÁLJA
FEBRUÁR 13. TEVÉKENYSÉG-SZÉP ÖREGSÉG ALAPÍTVÁNYI BÁL
FEBRUÁR 19. SZÁMVITELI BÁL
FEBRUÁR 20. LURKÓ-ILLÉS AKADÉMIA BÁL

Báli alkalmak Kőszegen
Január 16. Egyházközségi Bál Jurisics-vár
Január 16. Hajnalcsillag Farsang
Január 16. X. Bersek Bál
Január 23. Iparos Bál Hotel Írottkő
Január 23. Sváb Bál Jurisics vár
Január 23. Balog SZM Bál sportcsarnok
Február 6. IPA Bál Csikar
Február 6. Jelmezes Fúvós Farsangi Bál Jurisics-vár
Február 6. Dr. Nagy László EGYMI Jótékonysági Bál díszterem
Február 6. Horvát Bál Hotel Írottkő
Február 12. Jurisich Miklós Gimnázium Bálja Jurisics vár
Február 13. Concordia Farsangi Bál Hotel Írottkő
Február 16. Farsangfarka Kőszeg
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathelyen is újra áll a bál! - Bálsoroló 2009. (frissítve)

Válság ide, válság oda, ha társasági életre vágyunk, táncolni támad kedvünk, vagy csak sztárok társaságában (olyan rock-tantikkal, mint Dolly vagy Fenyő) kívánjuk múlatni az időt, idén is lesz miből meríteni. Tessék csak, lehet rámozdulni…

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2010