A Kabarétól Az ügynök haláláig – Jövő évad a szombathelyi színházban

A Tragédiával, Jordán Tamás rendezésével nyit a szombathelyi Csodapalota. Amúgy többnyire klasszikus és veretes drámák, musicalek és bohózatok lesznek repertoáron…

Mi mással, mint egy veretes klasszikus magyarral, Az ember tragédiájával indítja jövő évadát, első már felújított csodapalota-béli szezonját a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulata. Nyitányként klasszikusabbat nem is várhattunk volna, már-már tradíció ugyanis Madáchot színházavatás apropóján elővenni: jól emlékszünk, ezzel debütált a legújabb-kori Nemzeti is, de anno a szomszédos megyeszékhelyen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház is ezzel a darabbal írta be magát az újkori színháztörténetbe. (Ruszt József legendás rendezésben, Gábor Miklóssal.) A szombathelyi társulatot színről színre Jordán Tamás dirigálja. (Bemutató: 2011. január)

Jordán Tamás a 9700-ban
Mészáros Zsolt

Stílusteremtő drámai musical

A nagyszínpadi darabok sorát a musical szerelmeseinek ajánljuk, jön egy újabb halhatatlan, stílus- és műfajteremtő klasszikus: Masteroff-Kander-Ebb Kabaréja. A musical egy varieté-énekesnő (emlékeznek, a filmben Liza Minnelli) és egy angoltanár bonyolult szerelmi történetét meséli el, a barnaingesek terrorja közepette, a lokálok világába helyezve. A szombathelyi előadást a Budapesti Operettszínház főrendezője , Béres Attila Premier előtt, Anconairól és más zenés szerelmekről - Beszélgetés a rendezővel 2009. October 04. 12:00 állítja színpadra. Aki az idei szezonban az Anconai szerelemeseket Spagetti nagylábosból, csupaszon: az Anconai premierje Szombathelyen 2009. October 10. 17:13 látta, az megbizonyosodhatott arról, hogy a fiatal rendező érti a dolgát, és a színrevitel minősége is garantált. (Bemutató: 2011. március)

Anconai szerelmesek - próba
Mészáros Zsolt

A kabaré világa másként: magyarul

A bérletes nagyszínházi előadások harmadik darabja egy kacagtató bohózat lesz, magyar tollból, a 20. század első felének egyik legnépszerűbb drámaíró-kabarészerzőjétől, műfordítójától és költőjétől: Heltai Jenőtől. Ez lesz a Naftalin. A darabot a hazai színházi világ ismert színházcsinálója, a legendás kaposvári idők óta ismert Mohácsi János rendezi. (Bemutató: 2011.május)

Modern hamupipőke a Kamarában

A Kamaraszínház (a bérlet negyedik előadásaként) G.B.Shaw: Pygmalionjával indít. Ha valaki kételkedik abban, hogy számára ismerős a történet, annak elárulom, a darab alapján készült a My Fair Lady című musical: Higgins fonetikaprofesszor története, aki az ordenáré beszédű, szutykos virágáruslányból hercegnőt farag. A modernkori Hamupipőkét Keszég László viszi színre. (Bemutató: 2011. március)

A kisember nagy bukása

Májusban Valló Péter Akinek a színházcsinálás egy szerelmes szenvedély 2010. January 13. 10:01 , a Radnóti Színház főrendezője is visszatér Szombathelyre, hogy a 20 századi amerikai drámairodalom egyik legeredetibb klasszikusát, Arthur Miller darabját, Az ügynök halálát gondolja újra. (A bérlet utolsó, szám szerint ötödik bemutatójának tervezett időpontja: 2011. május)

Lehet rámozdulni!

Valló Péter
Nagy Ákos Balázs

BÉRLETÁRAK 2010/2011


A BÉRLET 5 ELŐADÁST TARTALMAZ!

PREMIER BÉRLET - Bemutató előadásokra: 12.900 Ft
2010. MÁJUS 31-IG: 11.900 Ft
BÉRLET - hétfő esti, kedd esti, szerda esti és szombat délutáni előadásokra: 8.900 Ft
2010. MÁJUS 31-ig: 8.400 Ft
BÉRLET - csütörtök esti, péntek esti és szombat esti előadásokra: 9.900 Ft
2010. MÁJUS 31-IG: 9.400 Ft

JEGY ÁRA A BÉRLETBEN SZEREPLŐ ELŐADÁSOKRA


Madách: Az ember tragédiája: 2.500 Ft
Masteroff-Kander-Ebb: Cabaret: 3.000 Ft
Heltai: Naftalin – zenés bohózat: 2.500 Ft
G.B. Shaw: Pygmalion: 2.500 Ft
Arthur Miller: Az ügynök halála: 2.500 Ft

Bérletárusítás Szombathelyen

Weöres Sándor Színház Jegyiroda
9700 Szombathely, Király u. 11.
Tel.: 94/318-738, e-mail: jegy_KUKAC_wssz_PONT_hu
Nyitva: hétköznapokon 09.00-17.00, szombaton 9.00-12.00
Üdülési csekk, Sodexho kultúra utalvány,
Chéque Déjeuner utalvány,
ACCOR Ticket Culture, ACCOR Ticket Top Premium elfogadóhely!

A régi bérletesek április 28-tól foglalhatnak bérletet e-mailben és telefonon. A bérletet május 05-től lehet megvásárolni!

Új bérletesek május 08-tól válthatják meg bérletüket a jövő évad előadásaira!

Keresse május 08-án a Weöres Sándor Színház pavilonját a Fő téren, a Civil Börzén, 10.00-16.00 óráig! Ha ott vásárolja meg bérletét, sorsoláson vehet részt, melynek nyereménye 2 db belépőjegy a Karneválszínház előadására.
A telefonon és e-mailben történt foglalást 10 napig tartják!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra