Látott már 5 méteres giganyulat és 350 kilós piros tojást?

Még mi sem, amíg el nem látogattunk a Somogy megyei Kéthelyre.

Újra itt a húsvét, végre szabadabban, mint a korábbi két évben. Mindenhol az országban festett tojások, nyulak és más húsvéti jelképek lepik el a tereket, a kerteket, a házak ablakait.

kéthelyi órjás nyúl
Zoom-zoom, félre az útból! Jönnek a nyulak!
Mészáros D. Zsolt

És újra kiderül, ha nem is egyszerű, de a húsvéti köztéri dekorációkban is lehet egészen egyedit vagy épp kreatívat alkotni. Ha Somogy megyébe sodor az utunk, akkor érdemes ellátogatni Kéthelyre, és megnézni, amit az ottaniak alkottak. Mi is megálltunk kicsit és rácsodálkoztunk például egy 325 kilós, két és fél méter magas óriási piros tojásra, melyre még a magyar címer is felkerült.

kéthelyi órjás nyúl
A 325 kg-os óriás tojás Kéthelyen.
Mészáros D. Zsolt

Vagy az 5 méter magas, szénából készült, hatalmas húsvéti nyúlra, ami mellett eltörpülnek az emberek.

kéthelyi órjás nyúl
Nyuszi ül a... fűben?
Mészáros D. Zsolt

Vagy átsétálhatunk egy tojásokból kirakott alagúton, ami éjszaka még világít is.

kéthelyi órjás nyúl
Tojásalagút.
Mészáros D. Zsolt

Kéthelyen egyébként 2015-ben kezdték el ilyen rendhagyó módon feldíszíteni a falu központját. Az első évben még csak 1200 darab színes tojást akasztottak egy fára. Mára a teljes dekoráció közel tízezer tojásból áll.

kéthelyi órjás nyúl
A fát már 2015 óta díszítik, így sok dátumozott alkotás is függ rajta.
Mészáros D. Zsolt

Szombathelyen is készülnek az emberek a húsvétra, hiszen már márciusban rábukkantunk a belváros fáit díszítő piros tojásokra Piros tojások teremtek a belváros fáin 2022. March 31. 11:22 és megnyílt a Fő téri húsvéti vásár „Kimentem a húsvéti vásárra és újra kisgyerek akartam lenni” 2022. April 08. 18:30 is, ahol nemrég az óvodások is feldíszítették a tojásfákat. Ilyen lelkesen díszítették az ovisok a tojásfát a szombathelyi Fő téren 2022. April 12. 13:31

kéthelyi órjás nyúl
A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra