77 évvel ezelőtt bombázták le Szombathelyt

423 ember halt meg a városban ezen a napon.

A szombathelyi önkormányzat, az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Szent Erzsébet Plébánia szervezésében három helyszínen is megemlékeztek pénteken Szombathely bombázásának 77. évfordulójáról.

Az események az Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál (Thököly Imre utca) kezdődtek a bombatámadás áldozatainak” domborműnél, onnan a megemlékezők átvonultak a Berzsenyi térre, ahol emlékbeszédet mondott László Győző Szombathely alpolgármestere.

Koszorúzás a Ferences kollégium falánál
Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Végül is a résztvevők közös sétát tettek a Sarlós Boldogasszony Székesegyház északi oldalán elhelyezett emléktáblához.

Lapunk két évvel ezelőtt részletesen foglalkozot Szombathely gyásznapja – ma 76 éve bombázták le a várost 2019. March 04. 11:34 t a 1945. március 4-én történtekkel, amely a város történetének egyik legtragikusabb eseménye volt.

Bombázás felülnézetből - a fotó nem Szombathelyen, hanem Debrecen felett készült
Bombázás felülnézetből - a fotó nem Szombathelyen, hanem Debrecen felett készült
Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Szombathely gyásznapja – ma 76 éve bombázták le a várost

423 halálos áldozattal járt a 20 perces bombázás. Szombathely 4471 lakóházából 3575 sérült meg.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?