Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégis lehet Váton repülőtér?

Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap Kínába utazott, ahol többek közt a Vát-porpáci reptér ügyében is tárgyaljon.

Számos cikkben írtunk már a Vát-porpáci repülőtérről, a projekt akadozásáról, arról hogy lesz-e vagy sem , ha igen, akkor mikorra várható, lecsúszhatunk-e róla , más városban, vagy akár más országban épül-e meg s hasonlók (kapcsolódó anyagainkból mindent megtudhatnak).

Legutoljára októberben számoltunk be arról olvasóinknak, hogy folynak az egyeztetések a nemzetközi partnerekkel, a kínaiakkal, az amerikaiakkal és másokkal is. Akkor úgy tűnt, hogy az ügy halad. Az azóta eltelt több mint fél évnyi csendet most Kovács Ferenc törte meg, a megyei közgyűlés elnöke vasárnap Kínába utazott, hogy ott többek közt a reptér ügyében is tárgyalásokat folytasson.

Érdeklődtünk a Megyeházán, de a háttérinformációk egyelőre még nem publikusak, Kovács Ferenc egy hét múlva érkezik haza, akkor már több részletet megtudhatunk a tárgyalásról, annak menetéről és eredményességéről.

A tervezett repülőtér elhelyezkedése térképen

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Váti repülőtér: Könnyen lehet, hogy nem lesz folytatás

Az előkészítést végző cég vezetője szerint az időhúzás miatt hiteltelenné váltunk külföldön, mindenki belefáradt már a dologba, ha októberben nem lép a kormány, vége a történetnek. Barta Balázzsal, a Sia-Port Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk.

Megépül a vát-porpáci repülőtér?

A Fidesz és a debreceniek szerint igen, a miniszter szerint talán. Fellegi Tamás azt mondja, még nincs végleges helyszín.

Mégis lesz repülőtér Váton?

Konkrét választ most sem kaptunk a minisztériumtól, annyi viszont biztosnak tűnik, hogy folynak az egyeztetések. Fellegi Tamás miniszter nemrégiben Kínában tárgyalt.

Többet ők sem tudnak tenni - Közlemény a Vát-Porpác reptérről

"A SIA-Port Kft. lehetőségeinek határához ért, jelen pillanatban ennél többet nem tud tenni a projekt megvalósulásért." - olvasható a Vát- Porpác reptér előkészítését végző cég közleményében.

Mi lesz a váti repülőtérrel? – Lejárt a kínaiak által megadott határidő

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium semmitmondó választ küldött érdeklődésünkre, arra emlékeztettük őket, hogy a kínai befektetők január 27-ig várják a kormány garanciavállalásáról szóló ígéretet.

Szombathely felett is repülnek majd a Gripenek

Az új katonai gyakorló légifolyosók Vas megye északnyugati részét is érintik, így alacsonyan és a hangsebesség közelében száguldahatnak a vadászgépek a térségben.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra