Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában nem lesz iskolai bukás és a szóbeli érettségi sem lesz kötelező

Rendkívül diákbarát megoldás született a szomszédban.

Heinz Faßmann osztrák oktatási miniszter pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: automatikusan továbbléphet a következő iskolai szintre az a diák, aki az előző évben sikeresen elvégezte az adott tantárgyat. Ha kettő vagy több elégtelen jegye van a tanulónak (Ausztriában ez az ötös), a felülvizsgálat nélküli továbblépést az osztálykonferencia határozhatja meg. - írja az enyugat.hu .

A szóbeli érettségin a hallgatók választhatnak, hogy teljesen kihagyják a vizsgát, vagy sem. Ha nem vesznek részt, akkor az érettségi bizonyítványban megkapják a tárgyról szóló éves osztályzatot. Ha a hallgatók a szóbeli érettségit választják, a vizsgaanyag akár 30 százalékkal is lerövidíthető.

Az írásbeli vizsga május 20-án kezdődik Ausztriában. A korábbiakhoz képest egy órval több időt kapnak a maturálók a válaszok kidolgozására. Ha a hallgatók a pontok legalább 30 százalékát elérték, akkor az éves érdemjegyet bele kell foglalni az érettségi osztályzatába. A matematika tantárgynál is csökkentették a nehezebb, szövegigényes feladatokat. Azoknak a diákoknak, akik korábban négy tárgyból is írásbeli vizsgát kellett volna tenni, elég lesz hármat teljesítenie (német, matematika, idegen nyelv) - a negyedik tantárgy önkéntes.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra