A Balaton is ott van a világ legjobb strandjainak listáján

Megelőzte Sarm es-Sejket, Bledet, Miamit vagy Zell am Seet.

A rangsor elkészítésekor a londoni BeachAtlas a hagyományos értékek mellett figyelembe vette a bulizási lehetőségeket, a közösségi életet, a természeti diverzitást, nem utolsósorban pedig a fürdőhely szerepét az adott ország életében.

A lista élén nagy fölénnyel Francia Polinézia gyöngyszeme, Bora Bora végzett, amelyet a pingvinjeiről híres dél-afrikai, Fokváros melletti Boulders Beach és a hawaii, Honolulu melletti Waikiki követ – írja az Index.

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte e: Cap d'Agde nem a Riviérán, az Azúr-parton nyúlik a Földközi-tengerbe, hanem Montepellier-től délre, a spanyol határ felé.

A 60. helyezett Balaton, a „magyar tenger” a helyiek nyári vakációjának kedvelt helyszíne izgalmas fürdőzési lehetőséget kínál – írja a londoni strandportál, amely arra is emlékeztet, hogy „a hidegháború idején a Balaton ritka találkozásokat tett lehetővé a kelet- és nyugatnémetek között, ezzel pedig megerősítette történelmi hídszerepét a megosztott országok és nemzetek között”.

Ma is sok német látogatja Közép-Európa legnagyobb tavát, amelynek sekély, meleg vize családbaráttá és pihenésre alkalmassá teszi a Balatont.

A magyar tenger ebben a rangsorolásban lepipálta a többi között az egyiptomit, a 69. helyezett Sarm es-Sejket, a 75. helyezett festői szlovén Bledet, ahol a tó közepén egy kis sziget áll, a 81. helyezett arubai Sas-strandot, a 82. helyen álló Dél-Miamit, a bulgáriai Napospartot, a kubai Varaderót, a 94. helyezett osztrák Zell am Seet és a 99. helyen álló dominikai Bavarót. A bahamai Love Beach a lista utolsó szereplője, a századik helyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?