A gyógyultaknál és a beoltottaknál akár elengedhetik a kijárási tilalmat

Készül a védettségi okirat, ami egy plasztikkártya lesz.

Lehetséges, hogy Magyarországon nem fog azokra vonatkozni a kijárási tilalom, akik már átestek a betegségen, vagy megkapták az oltásukat, de a döntést még nem született meg.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó ideje alatt több fontos információt is megosztott, így többek között arra is fény derült, hogy néhány héten belül elkészülhet a védettséget igazoló hivatalos igazolvány, ami egy plasztikkártya lesz.

A miniszter hangsúlyozta, jelenleg két mód van arra, hogy megállapítsák a védettséget. Az egyik, hogy már valaki átesett a betegségen, és egy ideig védetté vált, míg a másik variáció a vakcina, ami továbbra is önkéntes és ingyenes.

Az igazoló okmány egy plasztikkártya lesz, melynek használatával „előnyökhöz” is juthatnunk. Gulyás példaként a kijárási tilalmat hozta fel, mely ebben az esetben az igazolvánnyal rendelkezőnél már a hatályban lévő intézkedés alkalmazása nem lesz észszerű. - írja a liner.hu.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19