Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A házigazda japánok csaknem kétharmada törölné az idei olimpiát

Félnek. Ami nem csoda, ugyanis a 125 milliós lakosságnak kevesebb mint 500 tagja kapta még csak meg mindkét oltást.

A japánok 72 százaléka a koronavírus-járvány miatt azt szeretné, ha nem lenne idén nyáron Tokióban olimpia – derült ki a Kyodo japán hírügynökség felméréséből.

A felmérés arra is rámutatott, hogy minden tíz megkérdezettből négy nem is csak jövőre halasztaná, hanem teljesen eltörölné a tokiói olimpiát. A megkérdezetteknek kevesebb mint negyede gondolja úgy, hogy idén nyáron kellene megrendezni az olimpiát és a paralimpiát a japán fővárosban.

Majdnem minden megkérdezett (93%) fél a koronavírustól és attól, hogy az olimpia miatt újra megemelkednek a fertőzésszámok, berobban egy újabb hullám. A japánok több mint fele nem elégedett sem az oltások menetével sem az oltóanyagok beszerzésével. Ezen nem is lehet csodálkozni, ugyanis a japán lakosságnak mindössze csak 0,4 százaléka, kevesebb mint ötszázezer ember kapta meg a második oltást. (Összehasonlításképpen Magyarországon ez az arány 12,5%.)

A 125 millió lakosú Japánban hét napos átlagban a halálozások száma azonban 23 fő, míg összehasonlításképpen itthon több mint tízszerese 243 fő.

A pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-án zárul, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

Az olimpia szervezői azt is bejelentették , hogy azt tervezik, hogy kibérelnek egy 300 szobás szállodát azon sportolók és stábtagok részére, akik megfertőződnek a koronavírussal, de enyhe tüneteket produkálnak. A karanténkötelezettség tíz napig tart majd. A megfertőződötteket harminc speciális járművel szállítják majd a szállodába, ezek úgy lesznek kialakítva, hogy a vezetőik biztonságban legyenek, és ne kaphassák el a koronavírust.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra