A jövő tavasszal átadják az M8-as első Vas megyei szakaszát

Újabb fotókat és információkat kaptunk a Körmend és Rábafüzes közötti építkezésről.

Lapunk munkatársa augusztus közepén járta végig Hatvan százalékban kész az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakasza 2020. August 19. 07:34 az épülő 2x1 sávos M8-as gyorsforgalmi út Vas megyei szakaszát.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) akkor azt közölte a lapunkkal, hogy a Körmend-Rábafüzes közötti szakaszt a jövő évben adják át a forgalomnak.

Most viszont újabb részleteket és pontosabb időpontokat is közölt a cég.

A vasszentmihályi völgyhíd
NIF

Ezek szerint a szakasz teljes hosszán (28,9 km) zajlik a kivitelezés, azonban egyes szakaszok műszaki készültsége eltérő: bizonyos szakaszokon a beton burkolat alapon dolgoznak, más helyszíneken már az aszfalt kötőréteg is elkészült.

A projekt két szakaszra bontva valósul meg

A Körmend-Vasszentmihály közötti szakasz várhatóan 2021 augusztusára készül el, míg a Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,45 kilométeres szakaszt már jövő áprilisban forgalomba helyezik.

Ahogy arra mi is rácsodálkoztunk, Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja 2020. August 12. 19:16 itt épül a Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 575 méteres vasszentmihályi völgyhíd.

A völgyhíd egy másik nézetből
NIF

Az alépítmény már elkészült, az acél főtartók is a helyükön vannak, jelenleg a vasbeton pályalemez építése zajlik - tudtuk meg. A 11 támaszú völgyhídnak – ami átíveli a Vörös-patak völgyét és a Nemesmedves-Vasszentmihály közötti utat - 22 méteres pillérei vannak.

A völgyhíd egy harmadik nézetből
NIF

Körmend és Rábafüzes között négy különszintű csomópont (Körmend nyugat, Csákánydoroszló, Vasszentmihály, Szentgotthárd), egy szintbeni csomópont (86. számú főút, kezdő csomópont), egy pár egyszerű pihenő (Gasztony) és egy pár komplex pihenő (Szentgotthárd) épül.

A vasszentmihályi csomópont
NIF

Érdekes, hogy az építkezés során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, összesen 336 ezer 175 fát ültetnek.

A rábafüzesi pihenő
NIF

A teljes szakasz forgalomba helyezése előtt várhatóan az alsóbb rendű keresztező utakat és műtárgyaikat helyezik forgalomba, hogy a főpálya befejező munkálatai is elkészülhessenek.

A szentgotthárdi csomópont
NIF

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. – Mészáros és Mészáros Kft végzi. A kivitelezés nettó összege 62 milliárd forint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech