Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A jövő tavasszal átadják az M8-as első Vas megyei szakaszát

Újabb fotókat és információkat kaptunk a Körmend és Rábafüzes közötti építkezésről.

Lapunk munkatársa augusztus közepén járta végig Hatvan százalékban kész az M8-as Körmend és Rábafüzes közti szakasza 2020. August 19. 07:34 az épülő 2x1 sávos M8-as gyorsforgalmi út Vas megyei szakaszát.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) akkor azt közölte a lapunkkal, hogy a Körmend-Rábafüzes közötti szakaszt a jövő évben adják át a forgalomnak.

Most viszont újabb részleteket és pontosabb időpontokat is közölt a cég.

A vasszentmihályi völgyhíd
NIF

Ezek szerint a szakasz teljes hosszán (28,9 km) zajlik a kivitelezés, azonban egyes szakaszok műszaki készültsége eltérő: bizonyos szakaszokon a beton burkolat alapon dolgoznak, más helyszíneken már az aszfalt kötőréteg is elkészült.

A projekt két szakaszra bontva valósul meg

A Körmend-Vasszentmihály közötti szakasz várhatóan 2021 augusztusára készül el, míg a Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,45 kilométeres szakaszt már jövő áprilisban forgalomba helyezik.

Ahogy arra mi is rácsodálkoztunk, Vasszentmihálynál már megcsodálható Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja 2020. August 12. 19:16 itt épül a Magyarország egyik leghosszabb völgyhídja, az 575 méteres vasszentmihályi völgyhíd.

A völgyhíd egy másik nézetből
NIF

Az alépítmény már elkészült, az acél főtartók is a helyükön vannak, jelenleg a vasbeton pályalemez építése zajlik - tudtuk meg. A 11 támaszú völgyhídnak – ami átíveli a Vörös-patak völgyét és a Nemesmedves-Vasszentmihály közötti utat - 22 méteres pillérei vannak.

A völgyhíd egy harmadik nézetből
NIF

Körmend és Rábafüzes között négy különszintű csomópont (Körmend nyugat, Csákánydoroszló, Vasszentmihály, Szentgotthárd), egy szintbeni csomópont (86. számú főút, kezdő csomópont) , egy pár egyszerű pihenő (Gasztony) és egy pár komplex pihenő (Szentgotthárd) épül.

A vasszentmihályi csomópont
NIF

Érdekes, hogy az építkezés során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, összesen 336 ezer 175 fát ültetnek.

A rábafüzesi pihenő
NIF

A teljes szakasz forgalomba helyezése előtt várhatóan az alsóbb rendű keresztező utakat és műtárgyaikat helyezik forgalomba, hogy a főpálya befejező munkálatai is elkészülhessenek.

A szentgotthárdi csomópont
NIF

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. – Mészáros és Mészáros Kft végzi. A kivitelezés nettó összege 62 milliárd forint.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra