A kínaiak kétharmada (egymilliárd ember) fertőződhetett meg koronavírussal

Másfél hónap alatt történhetett mindez.

Valószínűtlen, hogy a következő 2-3 hónapban újra fellángoljon a koronavírus-járvány Kínában, mert a lakosság 80 százaléka már megfertőződött – mondta Vu Cunju, a pekingi járványügyi intézet kutatója a Reuters szerint, amit az rtl.hu idéz. Mivel Kína lakossága kb. 1,4 milliárd fő, ez azt jelenti, hogy 1,1 milliárd ember esett át a fertőzésen alig másfél hónap alatt.

Az infektológus szerint a kínai holdújévkor szokásos utazások, rokonlátogatások miatt terjedhetett ennyire gyorsan a vírus az országban, miután feloldották a lezárásokat december elején.

A hivatalos tájékoztatás szerint 60 ezer halálos áldozata van eddig a járványnak az országban, azonban a szakértők szerint ez csak a töredéke lehet a valódi számnak, mivel az otthon meghaltakat nem vették bele a statisztikába, az orvosokat pedig „lebeszélték” arról, hogy a Covidot jelöljék meg a halál okaként.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19