A ravasz vírus kihasználja a lazításokat

Ez még nem a hatodik hullám volt, inkább csak egy "hullámocska", amely a lazításoknak is köszönhető.

Jelenleg az omikron és variánsai okozzák a legtöbb megbetegedést, azonban bizakodásra adhat okoz, hogy ez a variáns a korábbiakhoz képest csak kis mértékben mutálódik. Rusvai Miklós szerint ennek az az oka, hogy a szervezetünk a harmadik évben már kezd hozzászokni a koronavírushoz, köszönhetően a megbetegedéseknek és az oltásoknak.

A koronavírus nyári hulláma felívelő szakaszban van, azonban a szakértő jóslata szerint július utolsó hetében tetőzhet a járvány. Rusvai úgy véli, ez még nem a hatodik hullám volt, inkább csak egy "hullámocska" , amely a lazításoknak is köszönhető.

"Az előző két nyáron nem voltak nagy tömegrendezvények, nem voltak fesztiválok, tüntetések, míg most nincsenek korlátozások, már szinte senki nem kéri az oltottsági igazolványokat sem. Most úgy éljük az életünket, mint három éve, és ezt a vírus egy kicsit kihasználja"

– mondta a Blikk kérdésére a vírusszakértő, aki szerint ősszel már várhatóak szigorítások, de közel sem lesznek olyan mértékűek, mint korábban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19