Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Ság-hegyen is forgat a TV2 a legújabb reality műsorához

A kormányközeli csatorna megkapta az engedélyt, hogy több, fokozottan védett, Natura 2000-es területet is használhasson.

Az eredetileg Magyarország Kalandora munkacímmel engedélyezett, végül TOTEM címmel képernyőre kerülő kalandreality előreláthatólag ősszel kerül képernyőre, de a kormányhivatal által kiadott engedély alapján már most építik a forgatási helyszínt a Natura 2000-es védettségű természetvédelmi területen - írta meg a media1.hu.

A lap talált rá arra a kormányhivatali dokumentumra, mely szerint a kormányközeli TV2 Média Csoport több Natura 2000-es védettségű természeti területen, köztük a gyenesdiási bányában, a Darvastó bauxitbányában, a Vindornyaszőlős/Nagygörbő sziklafolyosón és a Ság-hegyen is engedélyt kapott a műsor forgatására.

Panoráma a Ság-hegyről
Mészáros D. Zsolt

A Média1 információi szerint a Pest Megyei Kormányhivatal nagyon szigorú feltételek mellett adta ki az engedélyt. Kikötötték, hogy a stáb munkája nem veszélyeztetheti vagy károsíthatja meg az érintett országos jelentőségű természetvédelmi területeket, a növény és állatvilágot valamint az ott található védett természeti értékeket. A stáb még gyalogosan is csak a már meglévő erdészeti és turistautakon közlekedhet, nem vihetnek magukkal semmilyen hangosító berendezést és tüzet is csak a kijelölt helyeken gyújthatnak.

Egyes területek esetében még azt is kikötötték, hogy a TV2 stábja nem változtathatja meg a kövek, sziklák helyzetét - teszik hozzá.

Az engedélyből az is kiderül, hogy az egyes helyszíneken mikor épít, forgat és bont a stáb. A gyenesdiási bányában már március 29-én elkezdődött az építés, a Ság-hegyre viszont csak utoljára érkeznek. Itt május 20-án kezdődnek az előkészületek, 21-én reggel 8 és délután 5 között forgatnak, 22-én pedig már bontják is a helyszínt.

Ősszel jön a kincskeresős kalandreality

Az engedély szövege szerint ugyan a "Magyarország kalandora" címet viseli a produkció, Fischer Gábor programigazgató korábbi kijelentései alapján nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy ősszel már TOTEM címen kerül a képernyőre a műsor. Az igazgató "monumentális kalandrealityként" jellemezte.

A Média1 a műsor Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál levédett logóját is megtalálta
TV2 Média Csoport

A Kormányhivatal engedélyének szövegéből továbbá arra is lehet következtetni, hogy valamiféle kincskeresés lesz a műsor központi témája. Az engedélyezett tevékenységek közt ugyanis szerepel a "kincskeresés" és a "táborozás" is.

Volt már ennél nagyobb forgatás is a Ság-hegyen

2005-ben itt forgatták az Eragon című hollywoodi szuperprodukciót, John Malkovich-csal és több száz statisztával. A helyszínt akkor elég rendesen leamortizálták Dózerek a Ság hegy kráterében – eltűnik az Eragon álomvilága 2006. March 25. 21:27 a filmkészítők, reméljük, most másként lesz.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Lélegzetelállító a Ság-hegy tavasszal

Ez a kis zöld oázis mondákkal és mesékkel, maga a megunhatatlan-Ság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra