Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szervezetlenség miatt a kukába kerül az oltóanyagok egy része

Oltási terv láthatóan nincs, aki ügyesebben informálódik az jut oltáshoz - mondta egy budapesti, kórházi orvos.

A mi osztályunk például úgy értesült az oltások megkezdéséről, hogy meghallottuk, hogy a mellettünk lévő épületben már oltanak - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő orvos az Átlátszónak .

Az is kiderült azonban szavaiból, hogy az orvosokon kívüli kórházi dolgozók nagyon jelentős része – a vakcina mellékhatásaitól való félelem és az erről terjedő, sokszor egészen elképesztő álhírek miatt – nem akarta beoltatni magát. Annak ellenére sem, hogy egy kolléga már belehalt a betegségbe, és van köztük, aki hosszú ideje lélegeztetőgépen van, súlyos állapotban.

Beszélt arról is, hogy láthatóan nincs terv arra, hogy mit kell csinálni a megnyitott vakcinákkal: az oltóközpontban nem tudják, hogy a nap végén a betervezett, de valamilyen okból meg nem jelent emberek oltóanyagával mit kezdjenek. Ők például azt szerették volna, ha az osztályukon fekvő betegeket, vagy a kórházi dolgozók családtagjait beoltanák ezekkel a maradék vakcinákkal, de erre nem volt mód, az oltóközpontban dolgozók retorziótól tartva semmiben nem mernek eltérni a kiadott utasításoktól. Még akkor sem, ha ez több adag oltóanyag kidobását jelenti. A jelenlegi eljárási rend szerint ugyanis “egy ilyen soron kívüli oltást nem lehetne leadminisztrálni” .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra