Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár is bezárt

Viszont nem minden szolgáltatás szünetel, sőt még könyvterasz is nyílik a bejárat előtt.

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár november 11-én adta ki közleményét, miszerint a hatályba lépő kormányrendelet Itt vannak az új járványügyi korlátozások részletei! 2020. November 10. 23:03 értelmében december 11-éig szünetelnek a személyesen igénybe vehető szolgáltatások.

A beiratkozások érvényességét és a kölcsönzési határidőket a könyvtár meghosszabbítja, késedelmi díjakat pedig nem fog felszámolni.

A könyvtár látogatóinak örömére azonban nem szünetel minden szolgáltatás. Amit meg lehet oldani az épületbe való belépés nélkül, azt a könyvtár már november 12-étől, a szigorítások másnapjától meg is oldja.

A kölcsönzéseket meg lehet hosszabbítani telefonon, a könyvtár online forrásait és saját állományát továbbra is lehet használni anyaggyűjtés céljából és a honlapjukra, Facebook-oldalukra írt könyvajánlókat is ugyanúgy várják.

A kölcsönzésre is találtak megoldást

Aminek talán a legtöbben örülnek, hogy könyvterasz formájában a kölcsönzés lehetősége is megmaradt a korlátozások idejére.

A könyvtárba járás legjobb részétől, a polcok közti barangolástól most egy kis időre sajnos el kell búcsúznunk, de a már beiratkozott olvasók az előre igényelt dokumentumokat át tudják majd venni az épület előtt, és a visszaadást is itt lehet intézni.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvterasza már november 12-étől látogatható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Itt vannak az új járványügyi korlátozások részletei!

Minden gyülekezés tilos. Az esküvők lakodalmak nélkül tarthatóak meg. Hat éves kortól kötelező a maszk. Az egészségügyi dolgozók ingyen utazhatnak.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra