Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rengeteg reakció érkezett hozzánk arról, hogyan folyik az oltás a szombathelyi MÁV-rendelőben

A többségnek jók a tapasztalatai. De azért van kivétel.

"Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben?" - tettük fel a kérdést egy kedden megjelent Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben? March 30. 19:17 cikkünkben, amiben egy olvasói levél részleteit közöltük.

Olvasónk ugyanis még a múlt héten arról számolt be, hogy a rendelőben kialakított állami oltópont előtt nagy a zsúfoltság, egy helyiségben várakoznak az oltásra várók, a beoltottak, de még az épületen belül működő háziorvosi rendelésre érkezők is, ráadásul nem szellőztetnek.

Cikkünkre rövid idő alatt rengeteg reakció érkezett: kommentekben, Facebook-hozzászólásokban, sőt, telefonokat is kaptunk a szerkesztőségbe. A többség elégedett volt a MÁV rendelőben zajló oltással.

"Csak pozitívan tudok nyilatkozni mind a személyzet, mond az orvosok és katonák hozzáállásáról, kedvesek, segítőkészek voltak. Flottul ment minden" - írja Ágota cikkünk alatt. A szervezettséget is sokan dicsérik, mint például közösségi oldalunkon: "várakozás nélkül, szervezetten, rendkívül udvarias katonák segítségével gyorsan megtörtént az oltás."

"Én ma voltam ott oltáson. Lifttel kísértek fel a második emeletre, oltás után pedig egy asszisztens mutatta meg, hogy hol várakozhatok. Várakozás után a lépcsőn mehettünk le. Az udvar felől a hátsó bejáraton mehettem be az épületbe és oltás után a fő bejáraton távozhattam. Nem volt tömeg. Egyébként meg a lépcső egyáltalán nem szűk" - írja Ágnes, szintén Facebookon.

"A héten minden nap bent voltam. Semmilyen tömeg nem volt..." - fűzi hozzá röviden Tamás.

De nem csak Facebookon, hanem portálunkon is a szokásosnál több hozzászólás született. StarMan például a politikusok és az egészségügyben dolgozók helyett a civileket szólítja meg.

"Ismételten kérdezem az egyébként időpontra hívott, zsúfoltságra panaszkodókat: mi akadályozza őket abban, hogy a megadott időpontra menjenek oda, az utcán, távolságot tartva, szabad levegőn várakozzanak, vagy, ha már bemennek, megtartsák a kellő távolságot?" - írja.

Már majdnem azt hittük, hogy tényleg egyetlen egy olvasónknak voltak csak negatív tapasztalatai az oltópontról, mikor csörgött szerkesztőségünk telefonja. Egy szombathelyi nő azért hívott fel minket, hogy elmondja: tegnap volt oltáson az említett rendelőben. A személyzetről ő is dicsérően szólt, de fel van háborodva azon, hogy egy épületben oltják az időseket a háziorvosi rendelésre és szakrendelésekre érkezőkkel és a tesztelésre várókkal.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy oltóponton naptól vagy akár napszaktól függően változhat az, hogy mit tapasztalunk.

Amit mi evidensnek tekintünk, amikor ilyen ügyekről írunk:

 • Nem gondoljuk, hogy a kialakult esetleges negatív helyzetért elsősorban az egészségügyben dolgozók lennének a felelősek.
 • Ellenőrizzük a hozzánk érkező információk igazságtartalmát. Ám a hivatalos szervek a legritkább esetben válaszolnak a kérdéseinkre.
 • Rendszeresen kérünk lehetőséget arra, hogy egészségügyi intézményekből tudósítsunk. Eddig mindig elutasítottak bennünket.
 • Szóval amíg szorgos gátőreink árgus szemekkel figyelik és szűrik a kiáramló információt, addig nagyon nehéz biztos információkhoz jutni.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben?

  Egyik olvasónk zsúfoltságról és a szellőztetés hiányáról számolt be.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Jelentem

  Tovább az oldalra