Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lehet, hogy a szombathelyi MÁV-rendelős oltópontokkal sincs minden rendben?

Egyik olvasónk zsúfoltságról és a szellőztetés hiányáról számolt be.

Mostanra már nehéz lenne olyan szombathelyit – talán Vas megyeit is – találni, aki nem ismeri az önkormányzati oltópontok fényes felemelkedésének és botrányos bukásának történetét.

A régi SZTK-ban létesült oltópontok bejárata előtt kialakult tömegjelenet „Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál February 24. 10:08 után, mely szintén országos méretű hullámokat vert, Szombathely vezetése úgy döntött, hogy önkormányzati oltópontokat Megnéztük az oltópontnak berendezett Szombathelyi Képtárt, órákon belül elindulhatnak az értesítő telefonok March 11. 15:31 alakít ki a városban. Ehhez találtak is az SZTK-nál megfelelőbb helyeket, el is készültek a pontok, a megyei kormányhivatalnak is tetszett.

Aztán az utolsó lépés előtt Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről March 12. 11:42 rejtélyes okokból a megyei tisztifőorvos mégsem jelent meg a megbeszélt bejáráson, Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott nem vette fel a telefont Nemény András polgármesternek, ezzel pedig át is terelődött a téma a politikai hadszíntérre. Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak? March 13. 11:41

Mindezt pedig azért foglaltuk össze most röviden, mert olvasónk beszámolója az önkormányzati oltópontokra is kitér, de erről kicsit később.

Mészáros D. Zsolt

A beszámoló ugyanis ott kezdődik, hogy olvasónk oltásra érkezett háziorvosához a MÁV-rendelőbe, ahol egyébként oltópont is üzemel. Negyven percet tartózkodott az épületben, s ezalatt olyan tapasztalatai voltak, melyek alapján kijelenti, hogy a MÁV-rendelőnél egy fokkal még az SZTK is alkalmasabb a tömeges oltásra.

A tapasztalatok

„A második emeletre egy(!) lépcső vezet! Ezen közlekedik az összes beteg (kivéve a mozgáskorlátozottakat, nekik ott a betegfelvonó), az oltásra behívott, a házi és szakrendelésre érkezők, távozók mind, ugyanazon az útvonalon kell, hogy haladjanak, oda- és visszaúton egyaránt!” – írja olvasónk.

„A zsúfoltság a szűk közlekedőfolyósó miatt meglehetős. Az emberek csak úgy fértek el, hogy „laptyával feküdtek, mindahányan voltak. Azaz közlekedni csak akkor, ha 'okos koma' félre áll az útból. Egyébként nuku szociális távolság” – teszi hozzá.

Olvasónk azt is megírta, hogy 40 perces ott tartózkodása alatt egyszer sem szellőztettek. „Igaz, ezt sem technikailag, sem a kiszolgáló személyzet szűkös volta miatt nem lehetett volna könnyen megoldani. Nyilvánvalóan nem is ezzel foglalkoznak az intézmény dolgozói, amikor 'a belük kilóg', hogy megfeleljenek mindannak a sok elvárásnak, feladatnak, tennivalónak, amit hozzá nem értő felsővezetőink diktálnak” – írja, s emiatt nem is hibáztatja a személyzetet.

Olvasónk szerint, akinek az édesanyját is behívták oltásra, csak őt az SZTK-ba, egyetlen bejárata miatt az sem kifejezetten alkalmas oltópontnak, de a MÁV-rendelőben tapasztaltaknál még ott is százszor jobb volt a helyzet. „Ahogy most megoldották, úgy egyébként teljesen rendben van az ottani oltópont” – fűzi hozzá.

Azt csak mi tesszük hozzá nagy félénken, hogy ha tényleg így van, akkor ehhez talán köze van annak is, hogy míg az SZTK-nál történteket a sajtó alaposan megszellőztette, a MÁV-rendelőben kialakított oltópontokról eddig nem igen esett szó.

De visszatérve olvasónk írásához, felteszi a kérdést, hogy ki felelős a MÁV-rendelőben tapasztalt, „nyugodtan kaotikusnak nevezhető” helyzetért, mikor az önkormányzat ennél sokkal megfelelőbb oltópontokat kínált fel.

„A kérdés, hogy ezt ki szervezte meg ilyen frankón, mert az illető első körben nagyon szégyellheti magát hanyagsága, szakszerűtlensége, az emberek védelme iránti teljes közömbössége, és mindezek alapján egyértelmű alkalmatlansága miatt!” – zárja írását a MÁV-rendelőben járt olvasónk.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál

Száznál is több ember egymás hegyén-hátán, késés és fejetlenség az SZTK előtt. Van, ahol flottul megy.

Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak?

Először a kormányhivatal is beleállt a szombathelyi oltóhelyek engedélyezésébe, de valószínű, jött egy telefon, hogy ezt azért mégse. Közben halmokban áll a vakcina és emberek halnak meg.

Kétséges a szombathelyi tömeges oltópontok indulása, a kormányhivatal eltűnt a térképről

A városi oltópontok ügy az utolsó állomásnál látszik elhasalni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra